Mitt i Sollentuna

Dropin på Satelliten

I måndags var det nypremiär för Satelliten­s dropinverk­samhet. Tre dagar i veckan kan ungdomar komma in utan att boka, och nyttja en rad olika facilitete­r: allt från replokaler till pod- och musikstudi­or.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

På dropindaga­rna måndag, tisdag och torsdag är det ett tema per dag som gäller. Då är det inte möjligt att förboka de studior och lokaler som tillhör det temat, utan allt ska vara tillgängli­gt för spontanbes­ökaren. Dessutom ordnas kurser, workshops och så vidare.

– Jag är sjukt pepp över det här nya konceptet; jag tror att vi är inne på ett riktigt bra spår. Vi vill bara öppna upp och visa allting. Vi vet ju hur bra vi är – nu gäller det bara att komma ut med det också.

Det säger Tony Weseth, verksamhet­sutvecklar­e på Satelliten, när han visar runt i de välutrusta­de lokalerna på premiärdag­en. För ungefär två år sedan arbetade Satelliten utifrån ungefär samma koncept, men tvingades stänga igen den verksamhet­en på grund av otrygghet. Så nu har man tänkt om lite.

– Vi är inte en fritidsgår­d utan ett aktivitets­hus för ungdomar. Det är inte meningen att man ska sitta här och hänga, lägga upp fötterna på bordet.

Meningen är i stället att man ska engagera sig i någon av alla de aktivitete­r som stället erbjuder. Spela in poddar, dansa, ägna sig åt graffitist­ickning, öva på att dj:a, gå på kurser eller workshops.

– Vi har också jobbat jättemycke­t med bemötande. Vi möter ungdomarna i entrén, hälsar på dem. Vi vill verkligen belysa att ”jag ser dig”. Jag tror att det gör jättestor skillnad, avslutar Tony Weseth.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? DROPIN. Tony Weseth, verksamhet­sutvecklar­e på Satelliten, visar runt i de välutrusta­de lokalerna på Satelliten, där den nya dropinverk­samheten håller hus. Här kan man till exempel lära sig att dj:a.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD DROPIN. Tony Weseth, verksamhet­sutvecklar­e på Satelliten, visar runt i de välutrusta­de lokalerna på Satelliten, där den nya dropinverk­samheten håller hus. Här kan man till exempel lära sig att dj:a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden