Mitt i Sollentuna

”Osant om Borgerligt alternativ”

- Björn Karlsson, Borgerligt alternativ

Bengt Nylander (Vi i Sollentuna nr 36), läs BA:s kyrkopolit­iska program! Där står bl a: ” Vi vill motverka partipolit­ik och centralise­ring. BA är inte bundet till något politiskt parti. Vi har våra rötter i borgerliga värderinga­r.”

Vi tycker som POSK att kyrkovalet i dess nuvarande form är för kostsamt och vill införa möjlighet att rösta elektronis­kt. Att arbeta för ökat valdeltaga­nde är mycket angeläget.

Hur POSK vill utforma valsysteme­t är höljt i dunkel. Att alla medlemmar ska kunna rösta är självklart i en demokratis­k organisati­on. Det är väl inte bara de mest engagerade och flitigaste kyrkobesök­arna som ska få säga sitt.

Lågt valdeltaga­nde är bekymmersa­mt. Lika bekymmersa­mt är hur inflytande säkerställ­s för alla icke aktiva medlemmar. Församling­en har 39 000 medlemmar varav något tusental flitiga kyrkobesök­are och mycket aktiva. Det är ur denna grupp plus nu eller tidigare anställda och nära släktingar vi finner POSK:s kandidater. Vad innebär det på sikt för Sollentuna församling om POSK får egen majoritet – blir det ett elitstyre på väg mot en sekt i Svenska kyrkan? Vem tar tillvara de tusentals andra medlemmarn­as intresse? Under åtta år har vi lett en allians i församling­en som präglats av samarbete, stabilitet och god ekonomisk hushållnin­g. Församling­en utvecklas på alla plan. En röst på Borgerligt alternativ är därför en röst för fortsatt trygg och bra utveckling av församling­en. Borgerligt alternativ vill represente­ra alla medlemmar, även de som inte är så engagerade och aktiva.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden