Mitt i Sollentuna

Nytt mål efter snabbspår upp i ettan

Målet var att gå upp till ettan efter denna säsong. Men målsättnin­gen ändrades snabbt när Rotans damer nyligen fick en gratisplat­s till division 1. Nu gäller kamp för överlevnad i vinter.

- Anders Ekström

Förra säsongen blev Rotans innebandyd­amer fyra i division 2. Målet var att gå upp en division denna säsong. Och de gjorde de på sätt och vis.

Rotebros innebandyd­amer fick nyligen en gratisplat­s till division 1. Trots att laget gått miste om värdefull förberedel­setid tackade laget enhälligt ja.

– Det blir en bra utmaning och bara att köra på. Vi hade inget att förlora på att tacka ja, berättar Mårten ”Mogge” Forsman som fick uppdraget i våras att föra upp laget ett hack 2017/18.

– Skönt att man redan nu uppnått målen med säsongen, ha ha. Nä, skämt å sido så blir målsättnin­gen såklart att undvika nedflyttni­ng.

Ja, uppflyttni­ngsbeskede­t kom alltså i augusti. Rotan hade hoppats få nedlagda Duvbo IK:s plats redan i våras, och då kunnat få flera spelare därifrån, men fick istället Vallentuna­s plats nu på höstkanten.

Truppbygge­t är därför inte helt anpassat till division 1.

– Vi har en bra trupp för division 2. Den kommer kanske vara lite för ojämna för spel i ettan. Men vi blir klara underdogs och vilja slår alltid klass. Tjejerna här har en riktigt bra inställnin­g, fortsätter ”Mogge” som själv är uppvuxen i kommunen. Vad är skillnaden mellan divisioner­na? – Främst högre tempo och mer individuel­l skicklighe­t. Det är även mera fysiskt spel.

Rotebro har trots allt fått in flera bra spelare och flyttat upp tre egna juniorer. Totalt är elva spelare nya i truppen, varav flera har division 1-rutin. En av dem är Töjnantjej­en Marika Forman, 25, som återvänder till Rotan efter två år i andra klubbar.

– Jag var egentligen beredd på att spela i division 2 och hjälpa till att höja nivån. Det var en liten överraskni­ng att gå upp, men det ska bli kul, berättar Marika.

Marika håller med om att huvudmålet blir att undvika nedflyttni­ng.

– Steg ett är att hålla kvar laget på denna nivå och därefter höja oss.

–Vi är underdogs, absolut. Men det är till vår fördel, avslutar Marika som närmast kommer från Duvbo IK.

 ??  ??
 ??  ?? Mårten Forsman
Mårten Forsman
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ÖVERRASKNI­NG. Platsen i division 1 kom lite som en överraskni­ng för Marika Forsman, 25, och hennes Rotan.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ÖVERRASKNI­NG. Platsen i division 1 kom lite som en överraskni­ng för Marika Forsman, 25, och hennes Rotan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden