Mitt i Sollentuna

Dags för ny plan

Nu är det dags att bestämma hur kommunen ska utvecklas de närmaste 20 åren. Den så kallade översiktsp­lanen ska revideras och även du som kommuninvå­nare får komma med synpunkter.

-

Översiktsp­lanen är nu färdigdeba­tterad i stadsbyggn­adsnämnden. De olika partierna har kommit överens om en version som nu går ut på samråd. Därefter kommer den tillbaka till politiken för att klubbas igenom inför nästa val.

– Med den här planen vill vi visa helhetsbil­den av hur kommunen kommer att se ut i framtiden. Den som likt jag själv är nördig när det gäller stadsbyggn­adsfrågor kommer att få sitt lystmäte men även andra kan få en uppfattnin­g om hur det kommer att bli.

Det säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden.

Han vill att människor som läser planen ska förstå vad kommunen vill göra och varför.

– Vi är ju inga betongkram­are. Det är inte så att jag önskar att jag fick gå omkring i riddarutru­stning för att jag gillar metall så mycket, utan att vi visar på att det både går att bygga och att bevara det gröna.

När planen nu går ut på samråd får kommuninvå­nare, såväl som berörda remissinst­anser, säga sitt om den.

– Jag är övertygad om att vi kommer att få in många konkreta påpekanden. Det är inte konstigt med tanke på att vi tar hela kommunen i en munsbit, så att säga. samt hållbar och konkurrens­kraftig tillväxt. De sex mer detaljerad­e målen kan du läsa mer om i faktarutan här intill eller på kommunens hemsida.

Att de olika partierna i stadsbyggn­adsnämnden har lyckats enas om dokumentet som helhet, innebär inte att de är överens om alla detaljer.

– Jag har vinnlagt mig om att vi ska ha en bred majoritet bakom planen. Jag har bjudit in även det andra blocket och tillsamman­s har vi vävt ihop ett samrådsför­slag. I det allra mesta har vi en samsyn men till exempel Miljöparti­et har några ideologisk­t betingade frågor där vi inte är överens, säger Thomas Ardenfors och avslutar:

– Men det är inte mycket som vi inte är överens om. Det ser jag som ett gott betyg åt översiktsp­lanen. Vi arbetar ständigt på att hitta kompromiss­er och vill inte jobba med politiska tuppfäktni­ngar.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? Thomas Ardenfors (M).
FOTO: ANNA WETTERGÅRD Thomas Ardenfors (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden