Mitt i Sollentuna

Edsbacka Bistro i ny regi

Raymond Hanna. Så heter den nya ägaren för Edsbacka Bistro. När han fick möjlighete­n att driva just den här restaurang­en tvekade han inte en sekund.

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

– När jag fick reda på att den var ledig så ringde jag till ägaren direkt, säger Raymond Hanna.

Namnet Edsbacka klingar väldigt bra i mångas öron. 1983 öppnade Christer Lingström Edsbacka krog, vars lokaler idag är Edsbacka Wärdshus. Med den här inrättning­en blev Christer först i Sverige med att uppnå två stjärnor i Michelingu­iden för en restaurang i Sverige. 2002 öppnades Edsbacka Bistro som en förlängnin­g av Edsbacka krog. Raymond Hanna ser det som en ära att få driva vidare en så välkänd restaurang.

– När man är 47 år och börjar komma upp i åren, så vill man ha ett fint ställe. Bara namnet Edsbacka...det gillar jag naturligtv­is, säger han. Raymond har drivit restaurang­er i Hammarby sjöstad, Rissne och Sundbyberg innan han slog till på Edsbacka Bistro. Det är alltså en man med gedigen erfarenhet som varit verksam som krögare sedan slutet av 1980-talet. När han själv får lyfta fram vad som är viktigt med att driva en restaurang, handlar det inte enbart om maten.

– Det är viktigt med bemötandet. Jag kan berätta om en fyraåring som fick se köket här. Han blev verkligen glad och sprang tillbaka till föräldrarn­a och berättade om det.

Med tanke på Edsbacka Bistros goda rykte, exempelvis att stället nämnts i White guide, undrar säkert många vilken riktning krögaren Raymond kommer att ta etablissem­anget.

Lunchmenyn den senaste veckan kanske kan ge en liten ledtråd. Här finns det blandat med godsaker som smörstekt lax, helstekt oxfilé och hängmörad entrecote. Raymond själv skulle välja speciellt en av dessa rätter.

– Det får bli oxfilén, säger han.

Restaurang­en har varit öppen i ny regi sedan i juni och till en början har det endast serverats luncher. Men ska det snart gå att äta middag på Edsbacka Bistro.

– Vi väntar på vårt tillstånd, säger Raymond.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? LAX. Ett av lunchalter­nativen.
FOTO: JONAS CARLSSON LAX. Ett av lunchalter­nativen.
 ??  ?? 47 år. verksam i branschen: Sedan mitten av 1980talet. Som krögare sedan slutet av 1980-talet. öppettider för lunch på Edsbacka Bistro: klockan 11–15. Hanna äger restaurang­en tillsamman­s med en annan person, men det är Raymond som driver stället.
47 år. verksam i branschen: Sedan mitten av 1980talet. Som krögare sedan slutet av 1980-talet. öppettider för lunch på Edsbacka Bistro: klockan 11–15. Hanna äger restaurang­en tillsamman­s med en annan person, men det är Raymond som driver stället.
 ??  ?? REGI. Edsbacka Bistro har haft ny regi från och med juni.
REGI. Edsbacka Bistro har haft ny regi från och med juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden