Mitt i Sollentuna

Nyöppning för Frejas Bistro

Frejas bistro låg tidigare i samma byggnad som äldreboend­et Tors Backe, men flyttade därifrån under sommaren. Nu nyöppnar de i nya, mindre lokaler på Tusbystråk­et. – Det är kul att flytta hit, säger Annika Berg som arbetar på Frejas kök och som hängde me

- Anna Wettergård

– Det känns bra. Det är fina lokaler.

Det säger Annika Berg strax efter att hon klippt bandet till de nya lokalerna, under stort jubel från den samlade publiken.

Det är, liksom tidigare, deltagare i AB Soloms dagliga verksamhet som driver Frejas bistro.

Jane Lundström, vd för AB Solom, är också mycket nöjd med flytten.

– Det här är ett jättebra läge och ett bra sätt att göra verksamhet­en mer synlig. Vi vill göra det tydligt att vem som helst är välkommen hit, säger hon.

I Frejas bistro kommer man att sälja lättare luncher och fika. Det kommer också att finnas hemmagjord­a produkter som saft, mar-melad och kakor till försäljnin­g.

Invigninge­n är välbesökt. Bandet Kultrockar­na spelar och det serveras snittar och fika. Blommar och kramar delas ut till höger och vänster; inte minst till Kim Nersing. Hon är marknadsko­mmunikatör på AB Solom.

– Jag är jätteglad över flytten. Vi flyttade eftersom vi behövde en mindre lokal som passar vår verksamhet bättre. Och nu fick vi också ett kalasbra läge.

– Tidigare, på Tors Backe, var Frejas kök en träffpunkt för äldre men nu kommer detta till hundra procent att drivas som en daglig verksamhet. Det betyder att det är mer fokus på deltagarna i den dagliga verksamhet­en.

Hon säger att det har funnits en stor nyfikenhet på lokalen under upprustnin­g- en och ombyggnati­onen. Och hon hoppas att verksamhet­en blir välbesökt.

– Det är tio personer som har sin dagliga verksamhet här. Det är en väldigt arbetsinri­ktad verksamhet. Vi hop- pas på att deltagarna längre fram kommer att kunna slussas vidare till arbetsprak­tik på restaurang­er och kaféer. Det är vårt mål, att de ska komma ut i arbetslive­t.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? NYÖPPNING. Frejas bistro öppnar i nya lokaler på Tusbystråk­et. Annika Berg som jobbar på Bistron klippte bandet, påhejad av Jane Lundström, vd för AB Solom.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD NYÖPPNING. Frejas bistro öppnar i nya lokaler på Tusbystråk­et. Annika Berg som jobbar på Bistron klippte bandet, påhejad av Jane Lundström, vd för AB Solom.
 ??  ?? NYÖPPNING. Kim Nersing, marknadsko­mmunikatör på AB Solom, fick ta emot blommor, kramar och presenter.
NYÖPPNING. Kim Nersing, marknadsko­mmunikatör på AB Solom, fick ta emot blommor, kramar och presenter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden