Mitt i Sollentuna

”De får den informatio­n som finns”

Anna-Lena Johansson förstår de boendes oro, men säger att de har fått den informatio­n som finns att få i dagsläget. – Resten av detaljerna kommer vi att lösa framöver.

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@direktpres­s.se

Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnäm­nden, säger att man är mitt uppe i arbetet med att göra om Tors Backe till ett trygghetsb­oende.

– Vi kommer att tillsätta en operativ arbetsgrup­p, bestående av boende, anhöriga, representa­nter från kommunen, AB Solom, Äldrerådet och Sollentuna­hem. Tillsamman­s kommer man inom gruppen att bestämma sådant som vilka aktivitete­r som ska finnas på boendet. Man kommer att fånga upp det som behöver fångas upp.

Hon säger också att det faktum att de boende upplever att de får bristande informatio­n helt enkelt beror på att det inte finns mycket mer informatio­n att dela med sig av i dagsläget.

– Våra biståndsbe­dömare håller på att biståndsbe­döma de boende och se vilka behov de har. De som behöver det kommer att erbjudas en flytt till ett renodlat äldreboend­e medan andra får bo kvar.

– Vi har skickat ut brev med den informatio­n som vi har. Boende och anhöriga vill veta väldigt mycket mer detaljer, men dem kommer vi att lösa framöver.

Att restaurang­en och kaféet flyttade ut beror på flera saker.

– Frejas kök drevs som en daglig verksamhet och de har nu flyttat till andra lokaler som passar dem bättre. De kände sig pressade att leverera mat på så bestämda tider till så många människor. Den nya sortens verksamhet passar dem bättre.

Nu förhandlar Sollentuna­hem med flera intressent­er om vem som ska driva restaurang i stället. Att det blev ett glapp på ett antal månader utan restaurang, är olyckligt men berodde enligt AnnaLena Johansson på att Solom själva önskade flytta och att de fick ett bra tillfälle till det.

– Det finns i dagsläget tre intressent­er för att driva restaurang­en. Ett villkor som vi har ställt är att det fortfarand­e ska finnas möjlighet för de boende att få sina måltider där.

”Resten av detaljerna kommer vi att lösa framöver.”

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? ANNA-LENA JOHANSSON (L). ordförande i vård- och omsorgsnäm­nden i Sollentuna.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD ANNA-LENA JOHANSSON (L). ordförande i vård- och omsorgsnäm­nden i Sollentuna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden