Mitt i Sollentuna

Uffe knep två brons i veteran-VM

I sitt tredje veteran-VM slog han till. Badmintonp­rofilen Uffe Svensson tog sina första medaljer i ett världsmäst­erskap. – Jag är grymt nöjd och stolt över mina medaljer, säger han om sina två VM-brons.

- Anders Ekström

Tolv av sammanlagt 32 svenska veteraner. Sollentuna badmintons­ällskap var den klubb som hade flest svenska spelare med i veteran-VM, som nyligen avgjordes i indiska Cochin. Ett fint facit för den lokala klubben.

Och det gick bra för SBSspelarn­a i södra Indien. Dels två kvartsfina­ler, men höjdpunkte­n var såklart Uffe Svenssons två VM-brons i 45+-klassen. I singel skakade han en dansk i semin, men fick nöja sig med bronset.

– Jag var ganska nära i ett av seten, men förlorade ändå i två raka set. Jag spelade bra men han var bättre än mig, säger 45-åriga Uffe från Viby.

I dubbel, ihop med Stefan Edvardsson från Södertälje, åkte han också ut i semin. Så det blev brons även i dubbel i Uffes tredje veteran-VM. Hans första VM-medaljer.

– Dubbel glädje! Jag hade varit nöjd med en medalj egentligen. Jag visste att möjlighete­n fanns till medalj, men det är ju lättare sagt än gjort. Jag är grymt nöjd och stolt över mina medaljer.

Uffe och Stefan blev dess- utom bästa europeiska lag i dubbeln. Badminton är en sport som annars domineras mycket av asiater. Och det var extra många med nu när VM väl spelades i Asien. Detta inför en entusiasti­sk hemmapubli­k.

– Det var en rolig upplevelse. Det var faktiskt fullsatt och väldigt högljutt. Självklart hejade de mest på indierna men de kunde även uppskatta en bra match.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? MÅNGA. Uffe Svensson, 45, och elva SBSlagkamr­ater tävlade nyligen i VM.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM MÅNGA. Uffe Svensson, 45, och elva SBSlagkamr­ater tävlade nyligen i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden