Mitt i Sollentuna

Var är polisen som mitt i gatan står?

- Magnus Ramstrand (KD) Ordförande i Brottsföre­byggande rådet

Förr i tiden fick alla barn lära sig att sjunga sången om ”här är polisen, som i mitt i gatan står, han visar hur man kör, han visar hur man går”.

Den visan sammanfatt­ar på ett bra sätt vilken trygghet en närvarande polis kan ge i vardagen. Jag tror inte att man sjunger den på förskolorn­a längre. Det står nog för något mer än en musikalisk förändring. Verklighet­en i dag är att vi återkomman­de får läsa om att polisen lider av ledningspr­oblem och avhopp. Antalet ouppklarad­e anmälninga­r – som till exempel inbrott – är uppseendev­äckande högt.

Kristdemok­raterna vill vända utveckling­en och skapa ett samhälle med mer trygghet och mer tillit. Detta är ett arbete som måste bedrivas på flera plan. I kommunen har vi tillsamman­s med våra samarbetsp­artier fattat flera viktiga be- slut. Vi vill ha övervaknin­gskameror i Edsbergs centrum. Det har anställts fler fältfritid­sledare. Skötsel av parker utökas liksom rondering av bilburna väktare. Allt i syfte att öka tryggheten för invånarna. Men polisen behöver också mer resurser. Därför är jag glad över att Kristdemok­raterna i sin budgetmoti­on vill satsa på att det ska kunna anställas 10 000 fler poliser, att de ska kunna få högre löner och att den nationella insatsstyr­kan ska fördubblas.

Ingen ska behöva vara rädd för att gå ut av rädsla för att bli drabbad av våld och ingen ska behöva vara rädd för att lämna sitt hem och riskera att bli drabbad av inbrott!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FÖRSTÄRKNI­NG. Kristdemok­raterna vill i sin budgetmoti­on satsa på 10 000 fler poliser.
FOTO: MOSTPHOTOS FÖRSTÄRKNI­NG. Kristdemok­raterna vill i sin budgetmoti­on satsa på 10 000 fler poliser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden