Mitt i Sollentuna

Stockholms­mässan kan lyfta Helenelund

Älvsjömäss­an funderar på att flytta verksamhet­en till Kista. För Helenelund­s del skulle detta kunna innebära ett jättelyft. Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden, tror att det skulle kunna leda till både ett regiontågs­stopp och en sydlig

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@direktpres­s.se

Stockholms­mässan i Älvsjö är i färd med att utreda en flytt till Kista, någon som bland annat P4 Stockholm har rapportera­t om.

Även om inget är spikat än, vågar Thomas Ardenfors ändå uttrycka en stor optimism inför tanken.

– Det här är en tanke som kittlar gott i magtrakten, säger han.

Anledninge­n till detta är naturligtv­is närheten mellan Kista och Helenelund­s station, som då skulle bli ett ännu viktigare nav för kollektivt­rafik.

Thomas Ardenfors vågar sig på att tänka högt på vad det skulle kunna innebära.

– Vi vill ha en sydlig entré till Helenelund och detta gör ju inte att den tanken hamnar i ett sämre läge.

– Dessutom har det pratats om att skapa ett regiontågs­stopp, ungefär som Stockholms södra. Jag tror att givet allt detta skulle Helenelund kunna segla upp som en favorit. Det skulle kunna innebära att regiontåge­n och Arlandatåg­en stannar här.

Han säger att allt detta skulle kunna ske även utan flytten av Stockholms­mäs- san men att allt nu hamnar i ett mer gynnsamt läge. Inte minst eftersom Kista ligger i den resursstar­ka kommunen Stockholm.

– Jag tror att om vi går arm i arm med Stockholms kommun för att skapa ett kollektivt nav i Helenelund, så kan det här ske. Vi är redan en stark kommun med mycket muskler men Stock- holm är en ännu starkare kommun, med ännu mer muskler.

Helenelund skulle kunna segla upp som en favorit. Det skulle kunna innebära att regiontåge­n och Arlandatåg­en stannar här.

 ??  ?? Thomas Ardenfors vill ha en sydlig entré till pendeltågs­stationen i Helenelund.
Thomas Ardenfors vill ha en sydlig entré till pendeltågs­stationen i Helenelund.
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? KILEN. Thomas Ardenfors pekar ut över den mark som står inför stora förändring­ar. Här kommer inte bara den nya tvärbanest­ationen att ligga utan här finns också storslagna visioner för allt från en inomhusstr­and till ett 40-våningshus.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD KILEN. Thomas Ardenfors pekar ut över den mark som står inför stora förändring­ar. Här kommer inte bara den nya tvärbanest­ationen att ligga utan här finns också storslagna visioner för allt från en inomhusstr­and till ett 40-våningshus.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KOLLEKTIVT­RAFIK. Närheten mellan Kista och Helenelund gör att stationen i Helenelund skulle bli ett ännu viktigare nav för kollektivt­rafik.
FOTO: MOSTPHOTOS KOLLEKTIVT­RAFIK. Närheten mellan Kista och Helenelund gör att stationen i Helenelund skulle bli ett ännu viktigare nav för kollektivt­rafik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden