Mitt i Sollentuna

Klartecken för nya tingsrätte­n

Regeringen har nu gett klartecken för en tillbyggna­d av Attunda tingsrätt i Sollentuna. Den nya byggnaden, som hamnar på den tomma tomten norr om nuvarande tingsätt, är enligt planerna både färggrann och futuristis­k.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

– För mig som stadsbyggn­adspolitik­er är det här väldigt välkommet. Det säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden, och fortsätter:

– Det här handlar inte bara om en tingsrätts­utbyggnad utan om en försköning av hela området.

Thomas Ardenfors tycker att tidpunkten för den nya utbyggnade­n väldigt väl matchar tidpunkten för till exempel Malmparken­s omgörning. Och att det i sin tur ingår i en större process, som inbegriper stora delar av centrala Tureberg.

– Det här blir starten på en makeover av ett slag som vi inte har sett sedan Malmvägen byggdes. Visst kommer det att bli rörigt under en period. Men när det är färdigt om sex - sju - åtta år, så... wow. Den här omvandling­en kommer att uppskattas av väldigt många – både boende i området och besökande.

Det finns även andra planer för det så kallade rättscentr­umet längs med Tingsvägen. Söder om polishuset, på det som idag är en parkerings­plats, planeras det nämligen också för en stor utbyggnad. Än så länge är dock inga beslut slutgiltig­t klubbade där.

– De planerna var från början en del av detaljplan­en för mässområde­t men vi har brutit ut de delar som handlar om polishuset. De halkar efter lite, men planerna är fortfarand­e i högsta grad levande.

– Ingenting är säkert men intentione­n är uppenbar. Vi har skrivit markanvisn­ingsavtal, och vi hade aldrig dragit igång det här arbetet om inte både fastighets­ägaren och vi trodde på det här.

 ??  ??
 ?? FOTO: ON ARKITEKTER ?? TILLBYGGNA­D. Attunda tingsrätt i Sollentuna ska expandera stort. Ett omkring 15 våningar högt hus planeras byggas intill den nuvarande tingsrätte­n. Med bland annat nya säkerhetss­alar kan Sollentuna bli en resurs för hela Rättssveri­ge.
FOTO: ON ARKITEKTER TILLBYGGNA­D. Attunda tingsrätt i Sollentuna ska expandera stort. Ett omkring 15 våningar högt hus planeras byggas intill den nuvarande tingsrätte­n. Med bland annat nya säkerhetss­alar kan Sollentuna bli en resurs för hela Rättssveri­ge.
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? GLAD. ”För mig som stadsbyggn­adspolitik­er är det här väldigt välkommet”. Det säger Thomas Ardenfors (M), om de nya planerna för rättsstråk­et i Sollentuna.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD GLAD. ”För mig som stadsbyggn­adspolitik­er är det här väldigt välkommet”. Det säger Thomas Ardenfors (M), om de nya planerna för rättsstråk­et i Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden