Mitt i Sollentuna

Sollentuna fick spela hemma på bortaplan

Den gångna helgen spelade Sollentuna VK:s seniorlag sina hemmapremi­ärer. Men matcherna spelades inte här i kommunen – utan i Vallentuna.

- Anders Ekström

Kommunen har satsat hårt på sporten de senaste åren, men det råder ändå hallbrist i Sollentuna. Det finns helt enkelt inte tillräckli­gt med halltider att tillgå.

Något som Sollentuna VK bittert fått erfara.

När hemmapremi­ärerna skulle spelats i lördags fanns det inga tider att tillgå i lämpliga hallar, främst i Satelliten. Andra evenemang gick före elitserien, Sveriges högsta volleyboll­division.

– De försökte att lösa det, men det gick inte. Vi var för långsamma att boka och förbundet och kommunen hade inte synkat. Andra sporter gick då före oss, säger Håkan Wendler, styrelsele­damot i SVK.

Både herr och dam fick därmed spela hemmapremi­ären i Tellushall­en, Vallentuna.

– Vi spelade någon match där även förra säsongen. Det var lite extra kul för några Vallentuna­spelare i truppen, men det var ju såklart surt att spela hemmapremi­ären borta. Sollentuna är ju vår hemmaplan, säger Håkan Wendler och fortsätter:

– Samtidigt vill vi inte skylla på någon, det finns för få hallar helt enkelt. Elitserien borde dock vara av högsta prioritet.

Dessutom ska två hemmamatch­er till för respektive seniorlag spelas i Vallentuna denna säsong.

Hur gick det då i matcherna? Jo, damerna föll mot Lindesberg med tre raka set och har börjat elitserien med två raka förluster. Däremot vann herrlaget med 3-0 mot Habo och vann även mot Tierp, dagen efter, med samma siffror. Herrarna har börjat serien med tre raka segrar och toppar elitserien. Dessutom har de inte förlorat något set än.

Nya omgångar väntar i helgen, båda lagen spelar då borta.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? NORDOST. SVK:s seniorlag fick vackert styra skutan till Vallentuna istället och lira hemmapremi­ärerna där.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM NORDOST. SVK:s seniorlag fick vackert styra skutan till Vallentuna istället och lira hemmapremi­ärerna där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden