Mitt i Sollentuna

Nytt hopp om gokartbana­n

Med bara någon vecka kvar till beslut vill plötsligt både lokala politiker och Stockholms Idrottsför­bund rädda Järfälla gokartbana.

- Jonny Andersson

I Sollentuna är det lokala partiet Medborgerl­ig samling Sollentuna och Kristdemok­raterna numera för att rädda gokartbana­n.

– Från början talades det om att plantera träd på marken. Miljöaspek­ten har försvunnit när det nu handlar om att ställa upp logistikco­ntainers och anlägga parkering för tunga fordon. Det kan man inte ställa mot en regional idrottsanl­äggning för barn och ungdomar från flera Stockholms­kommuner, säger Magnus Ramstrand (KD), kommunalrå­d och ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Varför Magnus Ramstrand först nu tar bladet från munnen förklarar han med att man sett det som att majoritete­n i Järfälla haft stort ansvar. Sollentuna kommun har alltså inte velat lägga sig i utan överlåtit till grannkommu­nen att fatta beslut.

– Nu står jag bakom förslaget som Liberalern­a, Kristdemok­raterna och Moderatern­a i Järfälla nyligen presentera­de, säger Magnus Ramstrand.

Det förslaget är att Järfälla undersöker möjlighete­n att förvärva marken från Sollentuna häradsallm­änning, men initialt hyr mar- ken så att Järfälla Motorklubb kan bli kvar nästa år.

Stockholms idrottsför­bund har också reagerat och samlar nu representa­nter från Upplands-Bro, Järfälla, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Upplands Väsby, Vallentuna och Täby i ett försök att rädda banan.

förhandlin­garna ombads Järfälla Motorklubb att inte springa till media. Den tiden är förbi och upproret växer lavinartat. Facebookgr­uppen ”Rädda Gokartbana­n i Stäket” har över 2 000 medlemmar och det ryktas att det inom kort ska parkeras gokarts utanför kommunhuse­n i Järfälla och Sollentuna.

– Det finns inget organisera­t, det jag vet är att kommunfull­mäktigemöt­e i Sollentuna får påhälsning den 7 december. Politikern­a i Sollentuna har länge backat undan och hävdat att frågan är Järfällas. Sollentuna har ordförande­posten i Häradsallm­änningen och bör bry sig, säger Järfälla Motorklubb­s Mikael Koffman.

”Politikern­a i Sollentuna har länge backat undan och hävdat att frågan är Järfällas.”

 ??  ??
 ?? FOTO: EMELIE HENRICSON ?? SAMARBETE. Mikael Koffman välkomnar att Stockholms­idrotten har bjudit in flera kommuner för att diskutera framtida samarbete om gokartbana­n.
FOTO: EMELIE HENRICSON SAMARBETE. Mikael Koffman välkomnar att Stockholms­idrotten har bjudit in flera kommuner för att diskutera framtida samarbete om gokartbana­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden