Mitt i Sollentuna

Friskis frodas när Stinsen töms

Sollentuna Friskis & Svettis har en av Sveriges största träningsan­läggningar och nu växer den med ytterligar­e 1 450 kvadrat. Att man finns i Stinsen, som ska rivas, ser verksamhet­schefen Sama Mielig inget problem i.

- Jonny Andersson

Friskis & Svettis nyaste träningsha­ll används redan, men den 31 november öppnas den officiellt. Det är två veckor efter beslutet att köpcentrum­et Stinsen ska rivas.

– Vi har fått en bra överenskom­melse med nya ägaren, ett väldigt bra kontrakt som gäller fram till 2023. Samtidigt diskuterar vi möjlighete­n att bygga nya lokaler under tiden. Vi är alltså inte påverkade av det som sker omkring oss, säger verksamhet­schefen Sama Mielig.

Det som sker är att butiksägar­e stänger. Efter några år av oro skyltar några butiker med utförsäljn­ing, bland annat stänger JamJam till årsskiftet.

– Känslan är inte bra, säger Sanharib som äger konfektyrs­butiken JamJam. Jag har blivit skuldsatt senaste åren, ändå är det skönt att jag fått avsluta kontraktet i förtid. Vi småföretag­are får skit hur vi än gör, de stora har kunnat förhandla med advokathjä­lp.

JamJam har funnits sedan Stinsen öppnade, nu vet ”Salle” inte var han ska ta vägen.

– Jag köpte butiken för 15 år sedan och hade drömmar, nu vill jag bara ut fortast möjligt. Tyvärr.

Ett öde köpcentrum vill Sama Mielig inte se, men Friskis&Svettis i Sollentuna har i dag 7 500 medlemmar som han vet trivs. Hans och personalen­s vilja är att de ska trivas ännu bättre. Tillbyggna­den är i Clas Ohlsons tidigare lokal.

I den nya träningsha­llen är tanken att de som kommit en bra bit i träningen ska hitta sina redskap. Sama kallar den ”tuffare”.

– Vi vet att vi kommer fortsätta finnas och då var det bara att satsa. Vi är väldigt stolta över vårt utbud. Vi har träning för alla.

Snett emot Friskis & Svettis, i boulehalle­n, spelar några av SPF Tunasols 32 medlemmar. De uttrycker viss sorg över att Stinsen ska försvinna, därmed även deras boulebanor. Stig Lindström, samordnare för bouleallia­nsen i Sollentuna, berättar dock att man har en bra dialog med kommunen och Stinsens ägare.

Och en av hans spelpartne­rs är tydlig: ” Vi vill ha nya inomhusban­or om dessa försvinner”.

”Vi vet att vi kommer fortsätta finnas och då var det bara att satsa.”

 ??  ??
 ?? FOTO: FRISKIS & SVETTIS ?? SATSAR. ”Vi är inte påverkade av det som sker omkring oss”, säger verksamhet­schefen Sama Mielig
FOTO: FRISKIS & SVETTIS SATSAR. ”Vi är inte påverkade av det som sker omkring oss”, säger verksamhet­schefen Sama Mielig
 ?? FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE ?? STÖRRE. Friskis & Svettis lokaler är numera ännu större sedan de öppnat multihall i Clas Ohlsons gamla lokaler.
FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE STÖRRE. Friskis & Svettis lokaler är numera ännu större sedan de öppnat multihall i Clas Ohlsons gamla lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden