Mitt i Sollentuna

”Dåligt beslut att riva Stinsen”

Nu är det klart att ägarna Magnolia kommer att riva Stinsens köpcentrum och bygga bostadsrät­ter i stället. Ett dåligt beslut, enligt ”Oroad Häggviksbo”.

- Oroad Häggviksbo

Stinsens ägare Magnolia kommer att riva ner Stinsens köpcentrum och bygga bostadsrät­ter i stället. Jag anser att detta är ett dåligt beslut av tre anledninga­r:

1) Bostadsmar­knaden har svalnat reellt inte minst eftersom det har byggts mycket och alldeles för dyrt så att det redan nu blivit svårt för nybyggda bostadsrät­ter att säljas trots att efterfråga­n kvarstår.

2) Även om företaget lyckas bygga 2 000 bostadsrät­ter så behöver man då ett ännu större köpcentrum och inte lägga ner det som redan finns och byggdes om för bara åtta år sedan.

3) Om detta projekt misslyckas har Sollentuna inte bara förlorat ett stort och modernt köpcenter och många skattebeta­lande jobb utan hela området kommer även att tappa värde och attraktivi­tet.

Magnolias argument för deras beslut är att den f.d. ägaren sålde Stinsen med stor förlust, men detta betyder inte per automatik att detta köpcentrum inte behövs i området. Kanske var de f.d. ägarna inte särskilt bra eller smarta förvaltare?

Men Magnolias största argument för byggprojek­tet är att det är ”i linje med kommunens vision för området”. Jag undrar om kommunen verkligen tycker att det är hållbart att riva ner ett köpcentrum som byggdes om 2009.

Tyvärr verkar kommunen inte bry sig mycket om detta. Planarkite­kten Emma Tönnerfors välsignar Magnolias projekt med det underliga argumentet att kommunen ”vill ha en blandad stadsdel som är befolkad dygnet runt” i stället för ett område med ”2 000 (!) människor som arbetar på dagtid och noll människor nattetid”.

Konstigt och djupt oroande att kommunen tänker sig offra 2 000 jobb mot detta vanskliga projekt.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? RIVS. Stinsen rivs. Detta är ett enormt slöseri med pengar, tycker insändarsk­ribenten,
FOTO: ANNA WETTERGÅRD RIVS. Stinsen rivs. Detta är ett enormt slöseri med pengar, tycker insändarsk­ribenten,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden