Mitt i Sollentuna

Mycket av det som står i planen är vi överens om.

Han var med att spela upp laget till ettan och sedan delaktig i att kontraktet säkrades. Men nu väljer klubbikone­n Mikael Thorstenss­on att ”trappa ner” i klubbens division 4-lag. – Det är blandade känslor, säger han om beslutet.

- Anders Ekström

Thomas Ardenfors (M), om att gamla översiktsp­lanen blir kvar.

avslutning­smatchen mot Akropolis IF, i början på november, hade Micke Thorstenss­on bestämt sig. Efter fem framgångsr­ika säsonger i Sollentuna FK väljer 32-åringen att lämna a-laget.

– Det är blandade känslor. Vid vissa tillfällen känns det lite vemodigt och efter Akropolism­atchen dröjde jag mig kvar extra länge, det kanske var sista gången jag spelade på Vallens gräs, säger Micke Thorstenss­on och fortsätter:

– Men efter det har jag inte känt så mycket, nu i november är man ju lite less på att spela fotboll. Man får se hur det känns vid vårkanten nästa år.

Kärrdalsso­nen är onekligen en av kommunens mest framgångsr­ika spelare någonsin. Han har spelat i samtliga lokala klubbar, förutom Helenelund, och framför allt lirat elitfotbol­l med AIK, Väsby och Assyriska.

De senaste fem åren har anfallaren varit med i Sollentuna FK:s resa mot division 1.

– Jag började i a-laget samtidigt som jag tillträdde som klubbchef och haft fem fantastisk­a år. Jag hade fina minnen från Turebergst­iden och hittade samma känsla i SFK.

– Det var en häftig känsla att vinna division 2 och sedan göra en bra säsong i et- tan. Jag är stolt och nöjd över mina år i a-laget.

2016 gjorde ” Thorsten” 16 mål och var starkt bidragande orsak till avancemang­et uppåt. I år blev det fyra påsar i det som ser ut att bli hans sista på elitnivå.

– Jag lyckades göra många poäng förra säsongen och hade gärna gjort fler i år. Men jag tycker ändå att jag presterat bra och bidragit till att laget stannande kvar i division 1.

Vad är ditt bästa minne från SFK-åren?

– Håbo-matchen 2016 (5-1-seger) då vi säkrade kontraktet uppåt. Det var mycket folk och vi gjorde en fantastisk match.

– Prestation­en där fick symboliser­a hela säsongen och resan. En resa som inte är slut.

Micke har nu spelat i alla divisioner från allsvenska­n ner till division 5. Nästa år vankas det spel i klubbens division 4-lag.

– Jag har aldrig sagt att jag ska trappa ner, utan jag spelar där jag kan bidra mest just nu. Kroppen och fysiken känns fortfarand­e bra.

– Det ska bli kul att bidra i fyran och frigöra tid för annat, bland annat för klubbens dam- och flickverks­amhet.

Vinnarskal­len från Kärrdal avslutar inte på något sätt karriären än, menar han.

– Jag sätter inte punkt, jag sätter kommatecke­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FYRTIOSJU. Micke Thorstenss­on, 32, gjorde 47 mål på 108 matcher för SFK mellan 2013-2017. Nu trappar lagets galjonsfig­ur ner i fyran.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FYRTIOSJU. Micke Thorstenss­on, 32, gjorde 47 mål på 108 matcher för SFK mellan 2013-2017. Nu trappar lagets galjonsfig­ur ner i fyran.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden