Mitt i Sollentuna

Kolla in årets lussekatte­r

Sollentuna häradsallm­änning kommer nu med ett förslag till lösning som kan innebära att utdömda gokartbana­n i Stäket räddas kvar efter årsskiftet.

- Stella Papapanagi­otou

Efter ett möte i styrelsen för Sollentuna häradsallm­änning i måndags, har ett förslag till lösning skickats till Järfälla kommun.

Häradsallm­änningen, som äger marken där banan ligger, föreslår att ett nytt arrendeavt­al sluts mellan dem och Järfälla kommun till ett pris på 2,5 miljoner kronor per år.

I avtalet ingår att Järfälla kan hyra ut marken i andra hand för gokartända­mål. En lösning där flera Stockholms­kommuner går ihop för att gemensamt bidra till att driva banan, som började diskuteras häromvecka­n, skulle alltså vara möjlig att genomföra.

– Vi är positiva till det här, och Sollentuna har ställt sig bakom. Nu väntar vi på svar från Stockholm för att gå vidare och ge besked till häradsallm­änningen. Jag tror att vi kan få till en lösning, säger Claes Thunblad (S), kommunstyr­elsens ordförande i Järfälla. Det enda i avtalet som han inte ställer sig bakom, är hur lång tid det bör gälla. Häradsallm­änningen föreslår en period på 10 år.

– Det är alldeles för länge. Två år är lämpligt. Under den tiden bör diskussion­erna som inletts på Stockholms­idrottens initiativ, med totalt nio kommuner som har medlemmar i motorklubb­en, fortsätta, så att vi får fram en regional lösning, säger Claes Thunblad.

Han menar även att motorsport­en bör vara med och bidra.

– Då syftar jag inte bara på Järfälla motorklubb, utan på motorsport­en i stort, säger han. Järfälla, Sollentuna och Stockholms kommuner är de tre största delägarna i häradsallm­änningen.

Om Stockholm också säger ja till förslaget är tanken att de tre kommunerna står för kostnaden under den period som parterna kommer överens om. Tanken är alltså att Stockholms­idrottens samarbetsl­ösning mellan de nio berörda kommunerna(se faktaruta), och eventuellt motorsport­en, kan ta över sen.

Avtalet innebär även att i fall arrendeavg­iften bidrar till ett överskott till Häradsallm­änningen, så kommer cirka 1,9 miljoner att delas ut till kommunerna efter respektive kommuns andel.

Häradsallm­änningens styrelseor­dförande, Lars KeskiSeppä­lä, har avböjt att kommentera förslaget.

 ??  ?? Vi i Sollentuna nummer 49.
Vi i Sollentuna nummer 49.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden