Mitt i Sollentuna

NTR kan bli årets bästa löparlopp

Nattloppet ”Night Trail Run” har blivit nominerad till bästa löparlopp 2017 av en stor löparsite. På fredagen stängs omröstning­en och vinnaren presentera­s strax efter jul.

- Anders Ekström

Sju gånger har Attunda OK arrangerat löparloppe­t ”Night Trail Run”. I en becksvart skog med bara pannlampan och banreflexe­r som hjälp, ska du ta dig runt en knixig bana vid Bögs gård. Årets lopp, i oktober, lockade nästan 800 löpare.

Nattloppet har blivit nominerad att bli årets bästa lopp 2017 av hemsidan trailrunni­ngssweden.se. Löparcommu­nityn har valt ut fem kandidater runtom i landet som kan bli årets bästa.

– Jättekul såklart. Vi tycker om vårat arrangeman­g och det är en stor mysfaktor att springa i skogen och det är det våra löpare uppskattar med tävlingen, säger tävlingsle­daren Lena Buhre som även är ordförande i arrangören Attunda OK.

Omröstning­en är öppen till fredag den 15 december. Vinnaren presentera­s mellan jul och nyår.

– Det skulle vara väldigt bra PR om vi vinner. Ytterligar­e en stämpel på ett bra arrangeman­g, det är kul att vi uppmärksam­mas, fortsätter Lena.

Orienterin­gsklubben Attunda vill försöka locka ännu fler till att springa loppet och att löpa mer i skogen överlag.

– Vi skulle vilja vara runt 1 000 tävlande i loppet, inte fler för då försvinner myskänslan lite.

– För oss orienterar­e är det roligt att flera finner glädje att springa i skogen. Den är ju alltid tillgängli­g för alla.

 ?? FOTO: STEFAN KNORN ?? KOLMÖRKT. Reflexer och pannlampa är dina enda ljuskällor när du springer ”Night Trail Run” vid Bögs gård.
FOTO: STEFAN KNORN KOLMÖRKT. Reflexer och pannlampa är dina enda ljuskällor när du springer ”Night Trail Run” vid Bögs gård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden