Mitt i Sollentuna

Kommunen stäms i konflikt om lokal

Den infekterad­e konflikten mellan Stallbacke­ns vänner som hyrt Duvslaget och Sollentuna kommun fortsätter. Nu stämmer föreningen kommunen.

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se 070-78 78 707

Konflikten om Duvslaget mellan Stallbacke­ns vänner och kommunen fortsätter. Nu har föreningen valt att stämma kommunen. – Vi tror på framgång, säger ordförande Jan R Nilsson.

I dagarna kom stämningen in till Sollentuna kommun. Stallbacke­ns vänner anser sig ha så kallad ” bättre rätt” till byggnaden än kommunen och att den därmed ska bli deras.

Som Vi i Sollentuna tidigare berättat har föreningen har hyrt Duvslaget i 25 år. När avtalet gick ut valde kommunen att inte förlänga det för att få bättre rådighet över byggnaden och låta den nyttjas av fler.

Stallbacke­ns vänner rustade upp byggnaden från grunden efter att den brann ner 2009. De använde då försäkring­spengarna som föreningen fick ut – något de egentligen inte hade behövt göra. Det är bland annat därför de nu hävdar att byggnaden borde vara deras istället eftersom den är en helt annan än den gamla och till störst del bekostats av föreningen.

– Nästa steg blir att se om vi kan komma fram till en förlikning med kommunen. Men har politikern­a inte kommit på helt nya tankar så är det nog inte möjligt, säger Jan R Nilsson, ordförande i Stallbacke­ns vänner.

Han tror att Tingsrätte­n i slutändan kommer att döma till deras fördel.

– Vi tror på framgång. Men skulle vi förlora så går föreningen i konkurs.

”Skulle vi förlora så går föreningen i konkurs.”

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? DUVSLAGET. Byggnaden har varit föremål för en utdragen konflikt.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD DUVSLAGET. Byggnaden har varit föremål för en utdragen konflikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden