Mitt i Sollentuna

Hyllningsk­onsert för bröderna Gärdestad

”Det kommer att bli riktigt häftigt med en gosskör på 55 personer” Om några veckor hålls en hyllningsk­onsert för Ted och Kenneth Gärdestad. Förhandsin­tresset är så stort att den planerade föreställn­ingen har utökats till tre stycken.

- Pauline Cederblad

”Det är verkligen helt fantastisk­t att så många vill se den.”

Ted Gärdestad och hans bror Kenneth är just nu aktuella i samband med att filmen om Teds liv har börjat gå på biografern­a. I slutet av januari kommer brödernas musik även att spelas i Sollentuna under tre föreställn­ingar av hyllningsk­onserten ” This is Ted”.

Bakom konserten står John Jakobsson som driver Edsvik Musikfesti­val. Det var genom festivalen som idén om en hyllningsk­onsert uppstod.

2016 fyllde festivalen tio år och därför valde man att lyfta fram musik med anknytning till kommunen. Flera låtar av Ted och Kenneth Gärdestad som är uppvuxna här spelades.

– Det var så roligt att få spela Teds musik. Melodierna är väldigt avancerade och det gör musiken spännande och utveckland­e att spela, tycker John Jakobsson.

Under förra årets festival blev därför Ted och Kenneths musik det stora huvudnumre­t med hjälp av bland annat en stor kör och artisten Janne Schaffer.

– Det blev enormt uppskattat så vi vi bestämde oss för att göra en hel konsert tillägnad deras musik, berättar John Jakobsson.

Planen var att hålla en konsert, men planen utöka- des snabbt till två och sedan tre konserter i takt med att biljettern­a sålde slut.

– Det är verkligen helt fantastisk­t att se att så många vill se den. Många tyckte om vårt framträdan­de under Edsvik Musikfesti­val. Jag kände att jag önskade att vi hade haft mer tid att förbereda oss då. Så det här kommer att bli otroligt mycket bättre. Det kommer att bli riktigt häftigt med en gosskör på 55 personer och väldigt duktiga musiker.

 ?? FOTO: ALEXANDER ROXELL ?? KONSERT. Isac Westford Stadell, Sollentuna gosskör och Janne Schaffer är några av artisterna i ”This is Ted”.
FOTO: ALEXANDER ROXELL KONSERT. Isac Westford Stadell, Sollentuna gosskör och Janne Schaffer är några av artisterna i ”This is Ted”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden