Mitt i Sollentuna

Loppisvår i Stinsen

- Pauline Cederblad

Stinsens bakluckelo­ppis har fortsatt blomstra trots att centrumet i övrigt blivit allt mer tomt. Och snart blir utbudet ännu större för Sollentuna­s loppisentu­siaster.

Den tidigare bakluckelo­ppisen som arrangerat­s en gång i månaden i Stinsens garage har varit mycket välbesökt. Därför utökas nu loppisverk­samheten ytterligar­e. Varje lördag under våren arrangeras en loppis i en av de tomma butiksloka­lerna i centrumet.

Lokalen, som är Bolias gamla butiksloka­l, kommer att kunna rymma 70 säljare.

– Det kändes som ett bra och roligt komplement till bakluckelo­ppisen. Och den har varit så uppskattad att vi ville testa det här. Går allt bra är tanken att det ska kunna fortsätta under hösten också, berättar Maria Wiberg på Stockholms­marknader.

Att allt fler väljer att köpa second hand och på loppis är ingen övergående trend, menar hon.

– Förr var det ett fåtal som var samlare eller riktiga entusiaste­r som letade prylar på loppis. Men nu för tiden är folk mer medvetna. Vi köper så otroligt mycket saker och många vill att de ska användas till något vettigt när de själva inte längre vill ha prylarna. Då är det perfekt att göra en rensning någon gång om året och sälja på loppis. Och att handla begagnat är ju ofta mer ekonomiskt och bra för miljön.

Bakluckelo­ppisen kommer att fortsätta som vanligt under ett antal söndagar under våren.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV ?? POPULÄRT. Bakluckelo­ppisen i Stinsen har varit populär. Nu blir det loppis även i gallerian.
FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV POPULÄRT. Bakluckelo­ppisen i Stinsen har varit populär. Nu blir det loppis även i gallerian.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden