Mitt i Sollentuna

HÄR KAN DU LUNCHA MED HUNDEN

Som första restaurang i Sollentuna välkomnar Erica Hammarsted­t med personal hundar på Ebba & Tores.

-

Ägarna av Ebba & Tores, som öppnat där Frejas kök tidigare fanns, driver sedan tidigare La Diabla och La Diabla Bakfickan. Där har de sedan öppningarn­a fått många förfrågnin­gar från besökare om att få ta med sig hundar in på restaurang­erna.

Eftersom lokalerna är små har de inte haft den möjlighete­n i någon större utsträckni­ng. Utrymme finns det dock gott om i den nya lokalen. Redan när Sverige gick med i EU blev det lagligt att låta hundar vistas på ställen som serverar mat – bara de inte vistas i köket eller kommer i kontakt med maten. I Stockholm finns mängder av restaurang­er som tillåter hundar, liksom i Ulriksdal och Rosersberg.

– Vi ligger efter i Sollentuna. Jag tror att många restaurang­er är oroliga för hur allmänhete­n ska reagera och vågar inte tillåta det. Men de är våra familjemed­lemmar och många vill kunna ta med dem, menar Erica Hammarsted­t, grundare av Ebba & Tores. Hundarna får inte sitta på stolarna eller äta från bordet, påpekar Erica Hammarsted­t. Här ska vällagad hus- manskost serveras – för människor.

– Det kommer inte att vara mängder av hundar här. Men matte och husse ska kunna äta här och slippa lämna hunden hemma. Det skapar en värme på restaurang­en med hundar här.

Reaktioner­na har varit blandade.

– Det blir nog så när man sticker ut hakan och gör något annorlunda. Folk blir oroliga. Men många blir väldigt glada också och har saknat det här i Sollentuna.

”De är våra familjemed­lemmar och många vill kunna ta med dem.”

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ??
FOTO: PAULINE CEDERBLAD
 ??  ?? Pauline Cederblad
Pauline Cederblad
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? HUNDAR. Erica Hammarsted­t vill se fler restaurang­er i kommunen som vågar ta efter.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD HUNDAR. Erica Hammarsted­t vill se fler restaurang­er i kommunen som vågar ta efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden