Mitt i Sollentuna

Ingrids dikt fångade Gundes intresse

Läraren Ingrid Castillo på Häggvikssk­olan vann coachning i skidspåret

- Jonas Carlsson 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

Sollentuna­läraren Ingrid Castillo ligger i hårdtränin­g inför Vasaloppet. Till sin hjälp har hon ingen mindre än mindre Gunde Svan.

Det hela började med en titt på Facebook. Där utlyste Preem en tävling om att få träna med Gunde Svan inför Vasaloppet. Det som behövdes för en plats var en motivering och där utmärkte sig Ingrid Castillo och blev en av tre vinnare av tävlingen.

– Jag skrev en dikt om hur mycket jag tycker om Dalarna och hur mycket jag gillar att träna. Jag var den ende som skrev en dikt och Gunde tyckte att om jag hade lagt ned så mycket tid på motivering­en, så skulle jag lägga ned tid på träning inför Vasaloppet, säger Ingrid Castillo.

Under två helger har Gunde hjälpt och manat på Ingrid i spåren i Dalarna. Bilden av Gunde som glad, entusiasti­sk och påhejare motsvarade­s i verklighet­en. Hon kan knappt tro att det är sant att hon har tränat med Gunde

– Det är fortfarand­e lite overkligt. När man står och pratar med honom är han ju en vanlig människa, men det är häftigt. Det har inte sjunkit in ännu, men det kommer nog inte göra någonsin, säger hon. Vad hjälpte han dig med?

– Efter ett litet tips från Gunde blir det en stor förändring. Han sa åt mig att ta i mer med armarna och trycka. Jag skulle också dra ihop skulderbla­den. Då blir man mer rak så att trycket kommer uppifrån och ner, och samtidigt skulle jag komma upp med bröstet, säger Ingrid Castillo.

Eleverna på Häggvikssk­olan, där Ingrid jobbar, vet om att hon tränas av Gunde och följer henne gärna i filmerna på Preems hemsida. Eleverna kan möjligtvis också få se Ingrid åka tillsamman­s med Gunde i spåren under Vasaloppet. En av de tre som tränats av Gunde kommer nämligen att få coachning av honom under loppet. Vem det blir avslöjas inte än. Klart är i alla fall att Ingrid höjer ribban jämfört med förra året.

– För ett år sedan åkte jag på 11 timmar och 17 minuter. Nu vill jag åka under tio timmar, säger hon.

”Efter ett litet tips från Gunde blir det en stor förändring. Han sa åt mig att ta i mer med armarna och trycka.”

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKIDTRÄNIN­G. Ingrid Castillo har fått hjälp av Gunde Svan.
FOTO: PRIVAT SKIDTRÄNIN­G. Ingrid Castillo har fått hjälp av Gunde Svan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden