Mitt i Sollentuna

POLISEN RIDER UT PÅ SOLLENTUNA­S GATOR

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se

Just nu snurrar ovanligt mycket poliser runt på Sollentuna­s gator. Men det behöver inte betyda att något har hänt. Det kommande veckorna jobbar polisen med ökad synlighet i Tureberg.

I tisdags inleddes en insats i Tureberg för att göra polisen mer närvarande bland Sollentuna­borna. De kommande två veckorna kommer polisen att synas mer än vanligt i centrala Sollentuna.

Under tisdagen fanns flera poliser och även två polishästa­r på besök utanför Sollentuna centrum och pratade med invånare. Intresset var stort – inte minst för hästarna.

– Det är nog första gången det är polishästa­r på besök i Sollentuna. De lockar alltid folk, säger Tom Nilsson, polisassis­tent i Sollentuna.

Insatsen handlar om att få bättre kontakt med kommuninvå­narna.

– Det handlar om att lära känna området och komma nära dem som bor här. Ibland kan vår bild skilja sig från hur invånarna och företagarn­a här upplever en si- tuation. Så vi vill ta pulsen på dem. När folk ser oss ute tror de automatisk­t att det har hänt något och det är lite synd, tycker Tom Nilsson.

Primärt handlar det inte om att lösa fler brott eller få in tips från allmänhete­n – även om det kan bli en positiv bieffekt.

– Generellt sett är folk positivt inställda till polisen. Men det är alltid bra att bygga förtroende. Får vi förtroende kan ju annat dyka upp när vi är ute och träffar folk, som att vi får in tips, säger Tom Nilsson.

”Generellt sett är folk positivt inställda till polisen.”

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? POPULÄR. Polishäste­n Alcazar blev snabbt populär bland Sollentuna­borna.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD POPULÄR. Polishäste­n Alcazar blev snabbt populär bland Sollentuna­borna.
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? MÖTE. Genom att prata mer med invånarna hoppas polisen få bättre koll på hur Sollentuna­borna upplever sin närmiljö.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD MÖTE. Genom att prata mer med invånarna hoppas polisen få bättre koll på hur Sollentuna­borna upplever sin närmiljö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden