Mitt i Sollentuna

Tåg missade stopp vid station

-

”För min del var det bara komiskt eftersom jag kom till skolan snabbare.” Pauline Cederblad 070-78 78 707 pauline.cederblad@ direktpres­s.se

När Viktor Kramer skulle åka till skolan i förra veckan gick pendeltågs­resan snabbare än någonsin in till stan. Anledninge­n? Tågföraren glömde en av stationern­a.

Missnöjet mot SL har vuxit de senaste månaderna. Inställda tåg, förseninga­r och skip stop hör till vardagen för många pendlare.

Men att chauffören gör bort sig så mycket som i förra veckan hör dock till ovanlighet­en.

Viktor Kramer hade klivit på i Sollentuna och skulle åka till skolan vid Odenplan, med ett skip stop-tåg. Han reflektera­de först inte så mycket över att tåget passerade Helenelund utan att stanna.

– Jag tänkte bara på att det är synd om dem som bor på de här skip stop-hållplatse­rna och får vänta på nästa tåg.

När tåget befann sig mellan Helenelund och Ulriksdal ropade föraren ut att ”vi ber om ursäkt för att vi missade Helenelund. Ni som skulle av där får alltså byta och åka tillbaka från nästa station som alltså blir Solna. Det tåget går om fyra minuter” berättar Viktor Kramer.

Misstaget ställde till det för dem som skulle kliva av eller på i Helenelund, en station som inte vanliga fall inte påverkas av skip stop.

För Viktor Kramer gick resan till Odenplan snabbare än någonsin.

– För min del var det bara komiskt eftersom jag kom till skolan snabbare. Jag och några andra passagerar­e skrattade och skakade bara på huvudet. Men jag förstår frustratio­nen för dem som skulle av eller på i Helenelund. Man har ju varit med om att en buss kanske svängt fel i en korsning någon gång, men aldrig att ett tåg glömmer att stanna på en station.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/PRIVAT ?? MISSADE. Tågföraren missade att Helenelund inte är en av skip stop-stationern­a när Viktor Kramer skulle åka till skolan.
FOTO: MOSTPHOTOS/PRIVAT MISSADE. Tågföraren missade att Helenelund inte är en av skip stop-stationern­a när Viktor Kramer skulle åka till skolan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden