Mitt i Sollentuna

SFK tvingas flytta premiären

Med 1–1 på bortaplan mot Karlslund fick Sollentuna FK en hygglig start på division 1-säsongen. Chansen att avgöra med en man mer rann dock laget ur händerna. På söndag spelar SFK hemmapremi­är – i Vällingby.

- Jonny Andersson

Den dryga vintern här sätter fortsatt sina spår och på Sollentuna­vallen är inte konstgräse­t på plats.

– Grusplanen är för blöt och det går inte att rulla ut konstgräse­t. Vi hade hoppats, men det är som det är. Vi får hoppas att det vänder, våren kommer och våra lag kan börja träna och spela till nästa helg, säger sportchefe­n Erik Börjeson.

I avsaknad av plan spelar Sollentuna FK på söndag första hemmamatch­en i division 1 norra på Grimsta IP. Gäster är seriens nordligast­e lag, Skellefteå FF som öppnade säsongen med 1–3-förlust mot Västerås SK.

För Sollentuna blev det en poäng i seriepremi­ären mot Karlslund i Örebro. William Kenndal gav SFK ledningen efter en hörna, detta efter en halvtimmes spel.

Tio minuter senare hade SFK tur. Hemmalaget hade tilldömts straff och bollen gick i ribban och rätt väg därifrån, sett med SFKögon.

Andra halvlek beskrevs som jämn. Halvvägs in i den fick nykomlinga­rna en spelare utvisad, det numerära överläget räckte dock inte för att Sollentuna­laget skull trycka in ett segermål.

– Vi hade hoppats på vinst, som matchen gestaltade sig var väl oavgjort rättvist, säger Erik Börjeson. Matchen präglades av nervositet, en hel del konstiga beslut och därav ingen bra fotboll. Vi hade chanser att vinna, det hade även Karlslund. Så som jag redan sagt var 1–1 rättvist.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV ?? MATCHFLYTT. Christer Mattiasson får mot Skellefteå leda sitt lag på Grimsta IP.
FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV MATCHFLYTT. Christer Mattiasson får mot Skellefteå leda sitt lag på Grimsta IP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden