Mitt i Sollentuna

Dömd till fängelse efter vansinnesf­ärd

- Pauline Cederblad 070-78 78 707 pauline.cederblad@ direktpres­s.se

En Sollentuna­bo döms till sex månaders fängelse för ett bilrån i Helenelund. Under en efterfölja­nde vansinnesf­ärd ska mannen ha brutit mot flera trafikregl­er och bland annat orsakat två bilolyckor.

Det var i september 2016 som en man i 30-årsåldern tvingade till sig en bil från en kvinna i närheten av Helenelund­s pendeltågs­station.

Mannen ska ha öppnat dörren till den parkerade bilen som kvinnan satt i och slitit ut henne ur den. Han ska också ha beordrat henne att vara tyst och lämna bilen. Vid bilrånet stal mannen även kvinnans handväska.

Efter att mannen tvingat till sig bilen ska han ha kört mycket vårdlöst på E4 genom att ha kört för fort, gjort omkörninga­r på fel sida och kört på cykelbana. Under färden ska han också ha orsakat två trafikolyc­kor.

Den ena olyckan inträffade vid avfarten till Kista där han kört i fel riktning ut mot E4 och tvingat en mö- tande bil att väja in i en annan bil.

Den andra olyckan inträffade vid Sörentorp där mannen körde på avfarten från fel färdriktni­ng och därmed orsakat en krock med en annan bil. När 30-åringen sedan försökte fly från olycksplat­sen, åter i fel färdriktni­ng på E4, ska han ha kört på passagerar­en till bilen han krockat med som befann sig utanför bilen. Mannen som blev påkörd fick bland annat en fraktur i handleden.

30-åringen ska slutligen ha återvänt till Helenelund där han dumpade bilen.

Mannen, som förekommer under åtta avsnitt i belastning­sregistret sedan tidigare, döms nu till sex månaders fängelse av Attunda Tingsrätt.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? FÄNGELSE. En Sollentuna­bo döms till fängelse efter ett bilrån i Helenelund.
FOTO: ULRICA ANDERSSON FÄNGELSE. En Sollentuna­bo döms till fängelse efter ett bilrån i Helenelund.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden