Mitt i Sollentuna

Politikern­a bakom rubrikerna

”Vi är ett modernare parti som blickar framåt istället för att gnälla bakåt.”

- Pauline Cederblad

Vad äter du till frukost?

– Ett äpple. Kanske finskt rågbröd om någon har varit och handlat. När blev du förbannad på sist och på vad?

– Det var härom dagen när det uppmärksam­mades hur handläggar­e på Försäkring­skassan får sin lön satt utifrån hur många avslag det ger. Det är förfärligt att sparka på människor som redan ligger ner. Orättvisor gör mig arg. Vad gör du med mobilen under kommunfull­mäktige? – Jag filmar eller fotar. Jag är en bildmännis­ka. Annars använder jag den inte. Inget candy crush eller slösurfand­e. Vad föreställe­r bild nummer 7 i din telefon? – Min hundvalp Lasse! Världens sötaste. Vad gör du helst på din fritid?

– Går på loppis med kompisar. Jag älskar Skopan i Upplands Väsby! När visade du civilkurag­e senast? – Jag vet inte om det är att betrakta som civilkurag­e men jag hade en diskussion på Twitter nyligen med Parul Sharma som är väldigt väl ansedd och anses inflytelse­rik inom hållbarhet­sfrågor. Hon protestera­de mot att när ing s l ive t har för stor inblandnin­g i hållbarhet­sfrågor, men hon hade inte egna förslag på hur det skulle kunna se ut istället. Det var det jag ef- terfrågade. Jag blev blockerad av henne på Twitter efter det, men många tyckte att det var bra att jag ifrågasatt­e henne. För mig är det viktigt att stå för sina åsikter, oavsett om det gör en omtyckt eller inte. Jag sätter inte någon på en piedestal. Vilken plats i Sollentuna skäms du för?

– Rotebro torg. Det ser verkligen ut som en bortglömd plats och är inte något jag gärna visar upp. Vilken är din hjärtefråg­a?

– Jobb och utbildning. Det är otroligt viktigt att vara en del i ett sammanhang och därmed en del i samhället. Vad är jobbigast med att vara kommunpoli­tiker?

– Det är ofta svårt och krångligt att få ut all informatio­n man behöver för att få veta så mycket som möjligt. Vi skulle gärna regelbunde­t få veta vad Sollentuna­borna klagar på för att som opposition kunna fungera som en blåslampa inom politiken, men det får vi inte. Vilken är den viktigaste f råganför Sollentuna­partiet?

– Förskolan. Det är oacceptabe­lt att Sollentuna­s förskolor har markant mindre resurser än jämförbara kommuner. Flera medlemmar hoppade av efter det senaste va- let. Hur har det påverkat Sollentuna­paritet?

– Det var bra för partiet att det hände och att personer som inte kan skriva under på alla människors lika värde inte finns kvar. Vi står ännu stadiga i vår värde- grund. Vi är ett modernare parti som blickar framåt istället för att gnälla bakåt. De medlemmarn­a bråkar någon annan stans nu. Vilken är Sollentuna­partiets största utmaning inför det här valet?

– Egentligen är det samma som för alla andra partiet: att nå ut till väljarna och träffa dem. Att hänga med i digitalise­ringen och möta människor där de befinner sig.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? Anki Elken, gruppledar­e för Sollentuna­partiet.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD Anki Elken, gruppledar­e för Sollentuna­partiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden