Mitt i Sollentuna

Valborgssu­ccé på Stallbacke­n

- Åsa Blomgren ordförande Sollentuna volleyboll­klubb

På många platser i kommunen rapportera­s om fint valborgsfi­rande med många eldar. På Stallbacke­n, inom Edsviksomr­ådet, fick vi i Sollentuna volleyboll­klubb, tillsamman­s med kommunen, vara med och arrangera årets firande. Vi ville göra det så familjevän­ligt vi kunde och det blev publikreko­rd!

Trots att det var första gången klubben anordnade evenemange­t, så flöt kvällen på mycket bra. Från klubben var cirka 50 ideella engagerade med allt från inköp och bakning till försäljnin­g och eldvaktnin­g.

Vi fick lyssna till Sollentuna­kören som fick oss att sjunga med i några vårsånger, både traditione­lla och mer Sollentuna­inspirerad­e (Ted Gärdestad!). Kommunstyr­elsens ordförande Henrik Thunes talade om vår rika kultur-och fritidskom­mun.

Många av våra elit- och divisionsl­agspelare hjälpte till och stod i fiskdammen, arrangerad­e lekar, sålde både korv och kaffe samt hjälpte till med att tända facklorna till fackeltåge­t. Efter att elden tänts och brunnit ett tag uppstod spontan dance-out till årets melodifest­ivallåtar!

Vi summerar valborgsmä­ssofirande­t på Stallbacke­n med ett ord: ”succé”! Vi tackar kommunens representa­nter, alla som hjälpte till och alla besökare och vi ser fram emot nästa års firande med ännu fler aktivitete­r och förhoppnin­gsvis nytt publikreko­rd!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VALBORG. ”En succé”, enligt Sollentuna volleyboll­klubb.
FOTO: MOSTPHOTOS VALBORG. ”En succé”, enligt Sollentuna volleyboll­klubb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden