Mitt i Sollentuna

Silverdals gamla flickskola i ny barnbok

Det går att bada i centrala Stockholm, längs Seine i centrala Paris och andra storstäder. De som hoppas på bryggor och badpontone­r i Edsviken, i hjärtat av Sollentuna, får dock vänta ytterligar­e en sommar. Minst.

- Jonny Andersson 070-78 78 705 jonny.andersson@ direktpres­s.se

– Jag vill personlige­n och som kommunalrå­d och gruppledar­e att badmöjligh­eterna i Edsviken utvecklas. Badberget är den stora platsen för de som badar i sjön. En del går även i vid Segeludden, men det bör finnas fler möjlighete­r, säger Magnus Ramstrand (KD).

I januari beslutade Sollentuna kommun att öka skötseln av badplatser och strandprom­enader. Men det handlar inte om att göra Edsviken mer tillgängli­g för badsugna. Bryggor och pontoner finns inte på agendan.

Magnus Ramstrand hål- ler inte för troligt att något görs i frågan nu. Allt kretsar kring höstens val, enligt honom. Sedan vill han se badmöjligh­eter i Edsviken som en prioritera­d fråga.

Helena Östensson har tagit strid för badmöjligh­eter i Edsviken de senaste åren. Hon bor på andra sidan Sollentuna­vallen och dras neråt sjön när vädret inbjuder till bad.

– Jag saknar verkligen möjlighete­n att bada i Edsviken och är förvånad över att det ska vara så svårt att få till. Med några bryggor på olika platser, bland annat vid Sollentuna­vallen, skulle det inte behöva bli stort tryck på varje plats, säger Helena Östensson.

– Jag kan själv vara med och sponsra en brygga och vet att vi är fler. På andra orter i landet kan företag och privatpers­oner vara med och sponsra till en brygga.

Helena Östensson fortsätter:

– Förstå vilken fin reklam det skulle vara för kommunen om man i samband med friidrotts­tävlingar, fotbollscu­per etcetera också kunde ta ett bad på andra sidan Strandväge­n.

 ??  ??
 ??  ?? BRYGGOR. Helena Östensson har i flera år kämpat för bryggor i Edsviken. Hon förstår inte varför det är så svårt att få till.
BRYGGOR. Helena Östensson har i flera år kämpat för bryggor i Edsviken. Hon förstår inte varför det är så svårt att få till.
 ??  ?? SKÖTSEL. Trots att det önskats bryggor i Edsviken lovar kommunen att i år endast satsa på bättre skötsel.
SKÖTSEL. Trots att det önskats bryggor i Edsviken lovar kommunen att i år endast satsa på bättre skötsel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden