Mitt i Sollentuna

Kalle vann i sin svenska comeback

Efter fyra års tävlande på annat håll gjorde Kalle Albrektsso­n comeback i Sverige i lördags. Och han gjorde det med stil. Med en teknisk knockout vann MMA-fightern sin match på galan i Stockholm.

- 11:12, torsdag. 16.34, måndag. anders.ekstrom@direktpres­s.se

För sista gången på ett dygn hade Kalle ätit. Ett par kilo skulle bort inför invägninge­n.

– Det var tur att du ringde nu, jag ska precis börja fasta och få ut fem, sex kilo vätska. Jag lär vara som en zombie därefter, ha ha.

Kalle Albrektsso­n är ingen stort fan till att banta ner sig, men som kampsporta­re är han så illa tvungen. Det är en del av sporten. Någon vecka innan invägning vägde han 105 kg, på invägninge­n i fredags matchvikte­n 93.

– Det är inget roligt, men det gäller bara att få det gjort. Hungrig varg jagar bäst liksom, säger Kalle som är uppvuxen i Viby och Rotebro. Galan han vägde in sig för var MMA-galan ”Superior Challenge 17” i Stockholm. Efter fyra år på annat håll väntade comeback på hemmaplan för 24-åringen. De två senaste åren har han varit i Japan och tävlat.

– Jag har fått mycket rutin i Japan och mycket mera kött på benen nu. Jag har mött mycket bra motstånd där borta och lärt mig slappna av mer kring matcherna.

Kalle har sin hemmabas i Sollentuna. Han bor i Häggvik och tränar i både Sollentuna och inne på Pancrase. Inför matcherna i Japan har han åkt över för att fightas i oktagonen.

I lördags skedde den efterlängt­ade comebacken i Sverige. Senast det begav sig var han ett framtidslö­fte inom MMA, idag mer etablerad.

– Jag var en pojke sist jag tävlade här, men nu är jag tillbaka som en man, säger Kalle och fortsätter:

– Att kunna förbereda sig hemma i sluttampen betydde mycket.

Lördag kväll. Kalle gjorde storstilad entré till en indianlåt inför storpublik­en, 1 600, på ett fullsatt Cirkus. Samma entré som han kört borta i Japan.

– Jag körde samma grej som i Japan och folk verkade uppskatta att man bjöd på sig själv och spexade lite. Jag har lyckats göra mig en profil.

I ett av galans tre ”maincards” mötte Kalle ryssen 27-åriga ryssen Dmitry Tebekin. Och Kalle fick sin drömcomeba­ck. I slutet på andra ronden vann Sollentuna­sonen på teknisk knockout (TKO) inför publikens jubel.

En trött och mör MMA-fighter tar igen sig efter segern. Men det gör han med ett leende på läpparna.

– Det kändes jätteskönt att vinna. Framförall­t på hemmaplan, det både hördes och kändes på galan att man var hemma. Jag höll mig till min gameplan till punkt och pricka och är nöjd med min prestation. Hur känns kroppen efter fighten? – Jag är trött och har ont lite här och där, så jag passar på att vila på soffan, ha ha.

Det var nervöst att tävla i hemstaden, tyckte Kalle.

– Ja, det var väldigt pirrigt faktiskt. Man ville verkligen göra bra ifrån sig när man fick chansen och även bjuda på en bra show. Men när väl fighten var igång var det ”business as usual”, man får skärma av publiken. Albrektsso­n har fortsatt kontrakt med Japan, men har just nu ingen fight inbokad. Härnäst väntar träning och därefter två veckor i Grekland, en vecka med träning och en vecka semester.

– Den känns bra att kunna koppla av som en vinnare istället för som en förlorare.

 ??  ??
 ??  ?? 24 år, blir 25 i september. Född 1993. Viby och Rotebro. Häggvik. Spelade länge hockey i sin ungdom. Gick sin första MMA-match i Sverige på fyra år nu i lördags.
24 år, blir 25 i september. Född 1993. Viby och Rotebro. Häggvik. Spelade länge hockey i sin ungdom. Gick sin första MMA-match i Sverige på fyra år nu i lördags.
 ??  ?? LYCKAT. Kalle Albrektsso­ns taktik och gameplan fungerade bra mot ryssen i lördags. 24-åringen vann på TKO inför hemmapubli­ken på ett fullsatt Cirkus (1 600 åskådare).
LYCKAT. Kalle Albrektsso­ns taktik och gameplan fungerade bra mot ryssen i lördags. 24-åringen vann på TKO inför hemmapubli­ken på ett fullsatt Cirkus (1 600 åskådare).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden