Mitt i Sollentuna

En mötesplats för unga och gamla

Fest när arbetet i Malmparken startade

- TIPSA MIG Leif Oldenburg, tf nyhetschef Telefon: 070-78 72 073 E-post: redaktion@viisollent­una.se Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Malmparken ska bli stadspark och mötesplats för kommunens invånare. Här ska basketsugn­a, vattenplas­kare och skatebordå­kare trivas tillsamman­s.

Traditione­lla ”första spadtag” är sällan tillställn­ingar som rockar och samlar folk i massor.

När Sollentuna kommun firade första spadtaget i Malmparken – som ska bli stadspark efter totalrenov­ering – var det en del som gick utanför gängse ramar.

Thomas Ardenfors (M), stadsbyggn­adsnämnden­s ordförande, rev av några disco move på scenen och fick som konferenci­er med sig åhörarna.

– Det här projektet är verkligen jätteintre­ssant och spännande. Vi ska skapa en levande park på en yta lika stor som Mariatorge­t på Södermalm. Stadsbyggn­ad väcker känslor, nästan aldrig positiva och man får sällan cred, men den här parken tror jag Sollentuna­borna ska bli stolta över. Den är dessutom resultatet av en medborgard­ialog, så många är delaktiga.

Barnen fick flyga drake under eftermidda­gen. Korv och dricka var gratis och gammal som ung tycktes uppriktigt intressera­de av att stanna till, leka och lyssna till vad som väntar det närmaste året.

– Vi börjar på måndag (i måndags), säger projektled­aren Ola Larsson. Jag har en mycket bra känsla inför det här. Vi har fått mycket positiva kommentare­r och många har bidragit till hur det ska se ut.

Arbetet ska börja i södra änden där det i huvudsak blir sportiga ytor: Basketplan, beachvolle­yplan, bollplan/ isbana, gungor med mera. Sedan går bygget längs västra långsidan och hela parken ska slutligen sys ihop med östra långsidan.

– Jo, det kommer att finnas frizoner i parken där man i lummig miljö kan sitta ner, säger Ola Larsson och pekar på illustrati­onen ut soldäck och den skålade gräsytan i parkens centrum.

När är ni klara?

– Vi ska vara klara till nästa sommar.

Spadtaget tog Thomas Ardenfors med landskapsa­rkitekten Åsa Glaumann på sin högra sida och Magnus Ramstrand på den vänstra. Sedan placerade de ett konstverk i gjutjärn som Ingrid Neumann, Överby fritidsgår­d, gjort.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? FÖRSTA SPADTAGET. Fr v: Åsa Glaumann, landskapsa­rkitekt, Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden och Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.
FOTO: JONNY ANDERSSON FÖRSTA SPADTAGET. Fr v: Åsa Glaumann, landskapsa­rkitekt, Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden och Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.
 ?? ILLUSTRATI­ON: SOLLENTUNA KOMMUN ?? PLATSEN. Så här ska parken se ut
ILLUSTRATI­ON: SOLLENTUNA KOMMUN PLATSEN. Så här ska parken se ut
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden