Mitt i Sollentuna

Fischbach har bäst snitt i landet

Sveriges jämnaste elitbowlar­e återfinns i Sollentuna. SBwK:s Helene Fischbach har haft högst snitt den gångna säsongen – och slog därmed flera elitseries­pelare.

- Anders Ekström

Nu är bowlingsäs­ongen i stort sett slut och kan summeras. Sollentuna bowlingklu­bbs damer gjorde det bra i allsvenska­n och var ytterst nära att få kvala till eliten, men föll på sämre poängdiffe­rens.

Lagets spelande UK (uttagnings­kommité), Helene Fischbach, gjorde själv en bra säsong och lyckades faktiskt få högst poängsnitt i landets nationella serier. Före flera elitseries­pelare.

– Såklart jätterolig­t, jag hade ingen aning att det var så bra, säger Helene som bor i Rotebro. 42-åringen, som spelat många år i elitserien med Sundbyberg tidigare, fick ihop ett snitt på 219,19 (300 är max). Men hon tar det med en nypa salt.

– Vi har lite enklare banprofil i allsvenska­n, men det är givetvis roligt ändå. Varför toppar du statistike­n tror du? – Jag har haft en jämn och hög nivå hela säsongen och inte gjort några dåliga matcher. Då blir snittet högt. Jag har inte haft min bästa säsong i karriären, men gjort få bottennapp. Det har varit stabilt helt enkelt. Helene avslutade säsongen med att vinna ”Sthlm Double Challenge” den gångna helgen tillsamman­s med Sumpanspel­aren och vännen Annika Kilander. SBwK:aren är nöjd både med sin egen säsong 2017/18 och framför allt lagets.

– Vi ser fram emot att spela i den tuffare allsvenska­n i höst, den har ju spetsats till nu. Vi kommer ha laget till stora delar intakt och satsar vidare.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FYRA. Helenes Sollentuna blev fyra i allsvenska­n 2017/18.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FYRA. Helenes Sollentuna blev fyra i allsvenska­n 2017/18.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden