Mitt i Sollentuna

Omtyckt gym tvingas stänga

Det tillfällig­a bygglovet där Gumse Gym driver sin verksamhet går snart ut. Om några veckor tvingas det gymmet stänga. – Det känns svårt. Men att ge upp är inte ett alternativ, säger gymägaren Mikael Gumse.

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se 070-78 78 707

Gumse Gym har under många år varit ett välbesökt gym inom träningskr­etsar och lockat besökare från hela Sverige. Ägaren, Mikael Gumse, har länge tävlat i body building, liksom hans fästmö Alexi Levevik.

Men Gumse Gym har inte bara varit ett gym för kroppsbygg­are. Boendestöd på kommunen har bland förlagt sin friskvård här.

– Det som är speciellt här är att det är så familjärt. För personerna som har boendestöd har det inneburit en stor trygghet att kunna komma hit och känna sig välkomna. Vissa av dem är personer som knappt velat lämna sina hem tidigare. Det är det jag älskar med det jag gör, att se personers självförtr­oende växa och se dem göra saker de aldrig trodde att de kunde, säger Mikael Gumse.

Hans dröm har alltid varit att driva ett gym. 2010 öppnade han och hans pappa lokalen på Tingsvägen. Men det till- fälliga bygglovet för lagerlokal­en de hyr har förlängts så långt det går – och gymmet måste stänga den sista juni.

Medlemmarn­a har engagerat sig för att hitta ett sätt för verksamhet­en att leva vida- re. Men Mikael Gumse och Alexa Levevik tänker inte släppa drömmen om ett eget gym.

– Medlemmarn­a är ledsna förstås. Och det känns svårt för oss. Men att ge upp är inte ett alternativ. När en dörr stängs öppnas en ny. Det kan bara bli bättre. Just nu letar vi lokaler och undersöker olika alternativ, säger Mikael Gumse.

– Drivet att hjälpa människor finns fortfarand­e kvar. Det försvinner inte för att den här lokalen gör det, säger Alexa Levevik.

”Drivet att hjälpa människor finns fortfarand­e kvar.”

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? GYM. Snart stängs Gumse Gym, men Mikael Gumse och Alexa Levevik är optimistis­ka inför framtiden.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD GYM. Snart stängs Gumse Gym, men Mikael Gumse och Alexa Levevik är optimistis­ka inför framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden