Mitt i Sollentuna

KD vill utreda ny varmvatten­bassäng

Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvatten­bassäng eller inte har förvandlat­s till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemok­raterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassä­ng kan byggas i simhallen.

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se

Socialdemo­kraterna gick nyligen ut med löftet att om de vinner landstings­valet ska de se till att en ny rehabbassä­ng byggs i Sollentuna sjukhus.

Löftet fick kritik från bland andra Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelands­tingsråd. Hon kallade det i en intervju med Vi i Sollentuna för tomma löften och menade att ett reservaggr­egat idag står där den tidigare bassängen låg. Sollentuna sjukhus står snart färdigt – och någon bassäng har aldrig funnits med i planerna, menade hon.

Men nu ger sig de lokala Kristdemok­raterna in i frågan. Nu släpper man förhoppnin­garna om att landstinge­t ska bekosta en ny rehabbassä­ng.

– Man anser från deras håll att det behovet är tillgodose­tt genom bassänger i närheten. Nu vill vi se om vi kan få till det på egen hand istället, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

KD vill utreda möjlighete­n att bygga ut Sollentuna sim- och sporthall och där få plats med en varmvatten­bassäng.

– Sollentuna hade 40 000 invånare när hallen invigdes 1974. Nu är vi dubbelt så många och behöver mer simyta. En varmvatten­bassäng höjer livskvalit­eten för många, särskilt seniorer. Men den skulle kunna användas till annat än rehabilite­ring också, menar Magnus Ramstrand.

Finns det pengar till en varmvatten­bassäng?

– Det handlar om prioriteri­ngar. Vi tycker att det här är en prioritera­d fråga. Nu har vi satt en preliminär budget för 2019 men den brukar justeras i efterhand. Men det är inte säkert att det är något vi kan ta tag i 2019 utan något längre fram i sådana fall. Vi får föra diskussion­er med övriga alliansen.

 ?? FOTO: ARKIV/PAULINE CEDERBLAD ?? SIMHALL. Magnus Ramstrand (KD), vill att Sollentuna simhall byggs ut.
FOTO: ARKIV/PAULINE CEDERBLAD SIMHALL. Magnus Ramstrand (KD), vill att Sollentuna simhall byggs ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden