Mitt i Sollentuna

”Vi vill vara en del av alliansen igen”

”Vi har inte släppt frågan att däcka över E4.”

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se 070-78 78 707

Vad äter du till frukost?

– Kaffe, juice och två mackor.

När blev du förbannad på sist och på vad?

– För en timme sedan när datorn hängde sig på jobbet. Jag brukar egentligen inte bli arg så ofta.

Vad gör du med mobilen under kommunfull­mäktige?

– Vi ska ju visa respekt och lyssna på den som talar och inte hålla på med mobilen. Men det är klart, man håller ju lite koll på telefonen och vad som händer. Ibland inträffar ju något så att man måste svara på ett sms eller gå ut och ta ett samtal.

Vad föreställe­r bild nummer 7 i din telefon?

– En bild på när en ny klädbutik skulle öppna i Sollentuna centrum. Jag skickade den till min fru.

Vad gör du helst på din fritid?

– Lördagskvä­llar är heliga när det är premier league. Alla vet att jag inte svarar i telefon då. Och så är jag väldigt intressera­d av att kartlägga historien kring Fårö där min släkt kommer ifrån. Det är som en avancerad form av släktforsk­ning. Jag älskar Fårö. Där ska jag pensionera mig.

När visade du civilkurag­e senast?

– Civilkurag­e kan vara många saker, tänker jag. Men i vårt grannskap hjälps vi åt för att förebygga inbrott. Ser jag någon bil stanna utanför som jag inte känner igen går jag alltid ut och visar mig, eller om jag hör något från någons grannes hus och jag vet att det inte är någon hemma kollar jag.

Vilken plats i Sollentuna skäms du för?

– Kärrdal och Sjöberg. Det ser riktigt tråkigt ut. Särskilt kring Sjöbergs centrum. Hela Sollentuna ska leva, men den delen är verkligen bortglömd.

Vilken är din hjärtefråg­a?

– Att förbättra vardagssit­uationen för människor, och underlätta för dem att få ihop vardagspus­slet. Som syskonfört­ur för att föräldrar ska behöva hämta och lämna på olika skolor och förskolor, att det ska finnas lokala idrottsanl­äggningar så att man inte behöva åka till andra sidan kommunen för aktivitete­r.

– Miljön är en annan viktig fråga. Vi har inte släppt frågan att däcka över E4. Sedan är vi oroliga att dagvattenh­anteringen är en tickande bomb.

Vad är jobbigast med att vara kommunpoli­tiker?

– Det gäller generellt för hela Centerpart­iet: att vi sedan vi blev utsparkade ur alliansen inte har suttit med i några nämnder eller kunnat påverka de beslut som fattats.

Vilken är den viktigaste frågan för Centerpart­iet?

– Vårt huvudsakli­ga fokus just nu är att bygga upp relationen med alliansen igen för att förhoppnin­gsvis kunna vara en del av den igen.

Hur påverkade det partiet att ni uteslöts från den lokala alliansen 2013?

– Det påverkade oss otroligt mycket. Vi har inte kunnat vara en del av diskussion­erna eller påverka över huvud taget. Vi har inte märkt av det när det gäller medlemsant­al, men det har varit svårt att få folk att engagera sig eftersom möjlighete­rna har varit begränsade.

Vilken är Centerpart­iets största utmaning inför det här valet?

– Vi har inte synts mycket den här mandatperi­oden. Vår utmaning blir att nå ut med vår politik igen och synas och höras. Och att bygga upp relationen med alliansen igen.

Blir det en allians där Centerpart­iet ingår efter valet?

– Det är min tanke och förhoppnin­g. Jag har personlige­n svårt att se ett samarbete med vänstersid­an framför mig. Vi för samtal med partierna i alliansen om framtiden. Vi har konti- nuerlig kontakt och känner av situatione­n. Mer än så kan jag inte säga.

Kan du tänka dig att arbeta heltid som kommunalrå­d?

– Egentligen är jag andra namn på listan. Jonas Riedel är nummer ett. Om vi hamnar i den lyckliga situatione­n att vi ska ta ställning till en sådan sak så kommer vi nog att kunna lösa det utan problem.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? Lars Kallander, gruppledar­e för Centerpart­iet.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD Lars Kallander, gruppledar­e för Centerpart­iet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden