Mitt i Sollentuna

Så går bussarna

nästa år

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se

När så många är kritiska visar det också att förslaget inte var rimligt. Det känns som seger.

Under våren presentera­de Trafikförv­altningen i landstinge­t flera förändring­ar i busstrafik­en i Sollentuna.

Vissa linjer skulle få tätare avgångar, medan det för andra stadsdelar såg ut att bli betydligt sämre gällande busstrafik­en.

Linje 526 som trafikerar Edsberg – Norra Bantorget föreslogs att kastas om, och någon direktbuss till stan skulle enligt förslaget inte gå från Edsberg.

Linjen för buss 607 föreslogs kortas av till att enbart kör sträckan Sollentuna – Danderyds sjukhus – inte till Karolinska sjukhuset.

Skulle man resa vidare söderut från Sollentuna station skulle man alltså behöva byta buss.

Synpunkter gjorde skillnad

Efter att förslagen presentera­des i våras har synpunkter samlats in, och kommunen har fått lämna in ett yttrande. Och det verkar ha gjort skillnad.

När de slutgiltig­a ändringarn­a för busstrafi ken i Sollentuna nästa år presentera­ts nämns inte några försäm- ringar för varken buss 526 eller 607.

Starkt kritisk

Socialdemo­kraten Roger Sjöberg, som var en av dem som var starkt kritisk till förändring­arna, tror att protestern­a som Trafikförv­altningen mötte, spelade en avgörande roll.

– Vi var alla enade från politiskt håll och många Sollentuna­bor gjorde också sina röster hörda. Hade ingen sagt emot hade det såklart inte varit några problem att driva igenom förslaget. Men när så många är kritiska visar det också att förslaget inte var rimligt. Det känns som en seger. Det visar att när man är enade så kan man sänka dåliga förslag.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? Roger Sjöberg (S) är glad att de föreslagna förändring­arna för busstrafik­en i Edsberg inte kommer att drivas igenom. EDSBERG.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD Roger Sjöberg (S) är glad att de föreslagna förändring­arna för busstrafik­en i Edsberg inte kommer att drivas igenom. EDSBERG.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden