Mitt i Sollentuna

Söker ungdomar till pjäs om tuffa levnadsvil­lkor

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se

Drömmer du om att stå på scenen? Nästa helg arrangeras en audition för unga mellan 17 och 22 år som vill vara med i en teaterprod­uktion som kommer att spelas i höst.

Nu söker Teater Norra lokala skådespela­rtalanger som vill vara med i en teaterprod­uktion som i september ska spelas upp på Satelliten. Söndagen den 24 februari håller de en audition för att hitta åtta personer som vill stå på scenen.

Förra våren spelades den första pjäsen, ”Äga rum”, i det som planeras bli en trilogi. Den andra delen som man nu söker skådespela­re till heter ”Spår”.

Utgår från samtal

Sollentuna­bon Karin Bjurström som är profession­ell skådespela­re, regissör och konstnärli­g ledare för Teater norra har skrivit pjäsen utifrån egna samtal med ungdomar.

Handlingen utspelar sig på ett ungdomshem någonstans i Sverige med åtta ungdomar och två vårdare. Den berör hur olika livet för ungdomar kan se ut, ungas tillvaro och ibland tuffa levnadsvil­lkor.

– Vi försöker ta tempen på unga och förstå deras livsvillko­r. Spår kan vara så mycket – spår från det förflutna, att vara på rätt eller fel spår i livet eller ha spårat ur, menar Karin Bjurström.

”Mycket fokus på idrott”

Tanken är att ge unga personer möjlighet att uttrycka sig kreativt, men också föra in mer kultur i Sollentuna.

– Det är mycket fokus på idrott här och finns inte så mycket scenkonstp­roduktion. Vi behöver mer sådant. Sedan är det väldigt intressant med mötet mellan profession­ella skådespela­re och amatörer. Det är inspireran­de för båda parter.

Vi försöker ta tempen på unga och förstå deras livsvillko­r.

 ??  ??
 ?? FOTO: HERMINE WERNER ?? Vårens föreställn­ing Äga rum blev mycket populär. Nu börjar arbetet med nästa pjäs. TEATER.
FOTO: HERMINE WERNER Vårens föreställn­ing Äga rum blev mycket populär. Nu börjar arbetet med nästa pjäs. TEATER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden