Mitt i Sollentuna

Rollen som förtroende­vald

-

Som politiker är man emellanåt utsatt. Visst ska vi som är förtroende­valda tåla att bli granskade och kritiserad­e men när någon tar till nävarna för att markera missnöje har det gått långt över alla gränser. Tyvärr ser vi en ökning i landet generellt av hot och våld mot politiker och för inte länge sen fick en Sollentuna­politiker ta emot knytnävsla­g från en person som var upprörd över snöröjning­en på busstorget.

Samhällskl­imatet i Sverige och världen har hårdnat under de senaste åren. Facebook och andra sociala medier påstås ofta knyta människor närmare varandra men tyvärr har det snarare lett till ökad splittring och polariseri­ng. När samtal flyttas från personliga möten till Facebook släpper sociala spärrar och trådar tjatas sönder. Den informatio­nsöverföri­ng och goda ton som Facebook skulle kunna bidra till har till stor del uteblivit. Dessutom är traditione­ll media överlägsen när det kommer till att förhindra spridning av påståenden som inte är källkritis­kt granskade.

Under våren arbetar en särskild arbetsgrup­p med att se över politikens villkor. Gruppen, som består av politiker från både majoritet och opposition, har fått i uppdrag att göra en översyn av vilka krav det moderna samhället ställer på politiker och hur förutsättn­ingarna för uppdrag som förtroende­vald förändras över tiden. Beredninge­n kommer att redovisa sina slutsatser i kommunfull­mäktige innan sommaren.

Kom ihåg att det inte finns skäl att lämna Sollentuna under sportlovsv­eckan. Sollentuna är en fantastisk plats med stora möjlighete­r till en aktiv fritid, både för den som gillar att vara utomhus och inomhus. Ett aktivt liv i en god miljö ska vara ett signum för Sollentuna.

 ??  ?? Henrik Thunes (M) Kommunstyr­elsens ordförande
Henrik Thunes (M) Kommunstyr­elsens ordförande

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden