Mitt i Sollentuna

Flera takboxstöl­der i Sollentuna

STÖLD. Familj blev av med takboxen utanför radhuset

- Charlotte Arwedsson 070-7872078 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Sportlovet är rena julafton för takboxtjuv­ar. Många familjer är kanske ivriga att komma i väg och packar in skidutrust­ningen i god tid för att snabbare kunna ge sig av på morgonen. Men det är inte att rekommende­ra. Inte ens att ha takboxen monterad på bilen.

Vid 2- tiden natten till förra tisdagen fick en familj i Brunnby Park i Upplands Väsby sin takbox stulen. Mamman i familjen vaknade av ett ljud utanför radhuset, men trodde det var sopbilen och gick inte upp.

– Jag ångrar mig nu, kan jag säga. Genom att vi bor i radhus och bilen är parkerad precis framför huset kom jag inte ens på tanken att någon håller på att montera bort vår takbox, som till och med var låst, berättar kvinnan, som vill vara anonym.

När hennes sambo tittade ut någon timme senare var takboxen borta, och han gjorde en polisanmäl­an. Familjen hade som tur var tagit in skidutrust­ningen, men boxen i sig är värd runt 8 000 kronor i nypris.

– Det riktigt obehagliga i detta är ju att de går så nära hus med lampor på och tar sådant som låter. Och att någon/några har kommit in på vår privata trygghet. Så obehagligt. Vi har små barn hemma och man vill kunna känna sig trygg, säger hon.

Stölderna nått Sollentuna

Daniel Wilhelmsso­n, kommunpoli­s i Upplands Väsby, bekräftar att takboxstöl­derna även nått Sollentuna och Väsby.

– Vi ser en ökning inför sportlovet och har haft någon enstaka takboxstöl­d i veckan den senaste tiden i Väsby och några fler i Sollentuna. Men det är ett problem som är aktuellt i hela norra Stockholm, säger han.

Lås in boxen

Enligt Daniel Wilhelmsso­n är det viktigast att takboxen inte finns synlig, utan att man låser in den.

– Vi har sett att man nu börjat stjäla takboxar direkt från bilar utomhus. Därför rekommende­rar vi att man inte har bilen med takbox på utanför bostaden, och man bör inte heller packa den kvällen innan man ska åka i väg.

Vi har sett att man nu börjat stjäla takboxar direkt från bilar utomhus.

Många i norrort har den senaste tiden blivit av med takboxar från sina bilar. Täby och Vallentuna har varit hårt drabbat, men nu har tjuvarna även hittat till Sollentuna och Väsby.

 ??  ?? KOMMUNUPOL­IS. Daniel Wilhelmsso­n, kommunpoli­s i Upplands Väsby, har sett att takboxstöl­derna även nått Sollentuna och Väsby. TAKBOX. Antalet stölder av takboxar har ökat i norrort och nu nått även Sollentuna och Upplands Väsby. Natten till förra tisdagen blev en familj i Brunnby Park i Väsby bestulen på sin takbox. Takboxen på bilden är inte den som stals.
KOMMUNUPOL­IS. Daniel Wilhelmsso­n, kommunpoli­s i Upplands Väsby, har sett att takboxstöl­derna även nått Sollentuna och Väsby. TAKBOX. Antalet stölder av takboxar har ökat i norrort och nu nått även Sollentuna och Upplands Väsby. Natten till förra tisdagen blev en familj i Brunnby Park i Väsby bestulen på sin takbox. Takboxen på bilden är inte den som stals.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden