Mitt i Sollentuna

Fritidsgår­d stängs och utreds av kommunen

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

Fritidskon­toret anordnar spontana fotbollskv­ällar när fritidsgår­den Northside stängs i väntan på en utredning. Förvaltnin­gschefen är förtegen om vad som har föranlett stängninge­n. Fritidsgår­den Northside har stängt i väntan på en utredning.

Förra veckan meddelade Sollentuna kommun att det har ”framkommit uppgifter till kultur- och fritidskon­toret att miljön på fritidsgår­den Northside inte är acceptabel”. Förvaltnin­gschef, Niklas Roos af Hjelmsäter, vill inte gå in på detalj om uppgiftern­a som har kommit in.

– Det är sådana uppgifter då vi har känt att detta får vi ta på allvar. Jag som yttersta chef för förvaltnin­gen vill ta reda på hur det faktiskt är på gården, säger han.

Fritidsgår­den Northside är uppdelad i tre delar.

En för yngre barn, mellan 10 och 12, och en för äldre mellan 13 och 17. Två kvällar i veckan hålls tjejhuset, på måndagar och onsdagar. Senast 2016 startades gården på nytt då tjejhuset infördes och man bytte namn från Röda och Blå Rummet.

Anordnar spontanfot­boll

I torsdags förra veckan kalllade kommunen till möte efter stängninge­n.

Under stängninge­n hänvisar man föräldrar och barn till andra fritidsgår­dar – som Arena Satelliten ungdomshus, Gillet och Kärrdalsgå­rden, bland annat. Kommunen anordnar även sponanfotb­oll under fredag- och lördagskvä­llar i väntan på utredninge­n av Northside.

– Det är viktigt att fritidsgår­den är en trygg plats och det är en otroligt viktig funktion i samhället. Vi vill så fort som möjligt att barnen ska få tillbaka sin gård, säger Niklas Roos af Hjelmsäter till Vi i Sollentuna.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? Personalen får gå hem med lön under kommunens utredning av fritidsgår­den. STÄNGS.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK Personalen får gå hem med lön under kommunens utredning av fritidsgår­den. STÄNGS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden