Mitt i Sollentuna

Välkommen våren

- ANTON KYHLBÄCK Reporter Prata med mig! anton.kyhlback @direktpres­s.se

”På långfredag är det fest hos mig” skriver min mor i ett sms. Äntligen är våren här. Solen lyser in genom fönstret på morgonen och den där lilla energi infinner sig tidigare på dagen – och håller lite extra under kvällen – och allt känns lite lättare. Den 15 april skulle dubbdäcken vara bytta till sommardäck, och farstun är inte längre grisig av slask – och påsken är här.

Vårtecknen är många och många lägger märke till hur miljön börjar förändras. En hör koltrasten­s tidiga, muntra men samtidigt vemodiga, sång eller ser att Skillan blommar ut. Vissa går längre promenader med hunden och barnen får sitt påsklov innan spurten fram till sommarlove­t.

Under den gångna veckan har barnen under påsklovet fått testa på allt från idrotter, nya musikinstr­ument och spela rollspel i Sollentuna, till att göra animerade filmer i Upplands Väsby. Också ett tydligt vårtecken. Men för mig är det lite annorlunda. Själv har jag under den gångna helgen, som var strålande med plusgrader (påpekade min rumskamrat) lagt en stor del av mitt vakna tillstånd till att vara inne och titta på tv. Förutom ett par bensträcka­re, till affären för att köpa snus, och mat. Ve och fasa, tänker ni. Men ett vanligt vårtecken de senaste fem åren, i mitt liv, har liksom för många andra varit när den nya säsongen av den omåttligt populära serien ”Game of Thrones” börjar sändas.

I måndags började den nya, och sista, delen av serien som har pågått sedan 2011.

Inför premiären har jag, traditions­enligt, tittat på de två tidigare säsongerna.

För att dämpa min skam över att sitta inomhus har jag dock deltagit i vårstädnin­gen hemma, tvättat och handlat ordentligt med mat. Allt för att må lite bättre över att jag ännu inte lagt märke till koltrasten­s sång eller ännu inte plockat några vårblommor till köket.

Har du ett speciellt, kärt vårtecken? Skicka gärna en bild och skriv några rader!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden