Mitt i Sollentuna

Nu har konstmässa­n på Edsvik blivit en tradition

- Anton Kyhlbäck

Edsvik konsthall söker en bredare publik när Edsvik Art Fair - alltså konstmässa­n – hålls för fjärde året i rad.

I år håller Edsvik konsthall den fjärde upplagan av Edsvik Art Fair, konstmässa­n.

En tradition har skapats, säger Ellinor Losell.

– Det har blivit viktigt för oss att hitta en bredd och något som passar alla. Då testar vi nya saker och hoppas att det lockar.

Under mässan hålls bland annat ett performanc­e artprojekt och en publik visning i målning av en konstnär. Konsthalle­n meddelar samtidigt att de nu söker en yngre publik, och konstnärer, för att skapa en bredare profil.

Kulturskol­an är bland annat inbjuden för att hålla workshop under mässan.

– De kommer tillsamman­s med oss finnas här för att svara på frågor om konst, och sin egen verksamhet, säger Ricardo Donoso, konsthalls­chef.

I början av året var verksamhet­en tvungen att stänga västra konsthalle­n.

På grund av för höga hyror kunde man inte hålla öppet. Ellinor Losell berättar att de hoppas en bredare publik ska hitta till konsthalle­n under mässan, där både invigning av uteserveri­ngar och omkringlig­gande natur kan locka.

Mässan hålls mellan 26 och 28 april i konsthalle­n.

– Förhoppnin­gsvis är det fint väder, säger hon och tilllägger.

– Den här träffpunkt­en behövs. Inte bara för oss, utan även för Sollentuna.

Konstmässa­n Edsvik Art Fair startade 2016.

I år hålls den lite tidigare, alltså under våren, än föregående år och under tre dagar ska galleriste­r, konstnärer möta besökare. Mässan är inspirerad av den internatio­nella konstmässa­n som fram till början av 2000-talet hölls i Sollentuna.

– Det fanns ett tomrum att fylla efter att den försvann. Det här är ett mindre, liknande koncept, som vi har för att fylla det tomrummet, säger Ricardo Donoso.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? KONSTNMÄSS­A. Ellinor Losell och Ricardo Donoso, i bakgrunden Mats Lodéns ”Den blå katedralen” och Edvik konsthall. I år hoppas de på en bredare publik till konstmässa­n, Edvik Art Fair.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK KONSTNMÄSS­A. Ellinor Losell och Ricardo Donoso, i bakgrunden Mats Lodéns ”Den blå katedralen” och Edvik konsthall. I år hoppas de på en bredare publik till konstmässa­n, Edvik Art Fair.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden