Mitt i Sollentuna

Per Törnvall blir ny direktör för Sollentuna kommun

- Anton Kyhlbäck

Kommunen har anställt en ny kommundire­ktör, Per Törnvall, som tillträder i augusti. I höstas kom beskedet att Sollentuna­s kommundire­ktör, Katarina Kämpe, lämnar sin tjänst efter ett erbjudande som kommundire­ktör i Täby.

Per Törnvall går direkt från en tjänst som vd vid Vårljus AB som arbetar med barn- och ungdomsver­ksamheter i Stockholm. Han bor på Södermalm och har erfarenhet från den offentliga sektorn i Nacka, Baxholm och Uppsala. I augusti tillträder Per Törnvall tjänsten och under tiden fortsätter Manfred Holmelin som tillförord­nad kommundire­ktör.

– Med Per får vi en kommundire­ktör som ska fortsätta vårt jobb att effektivis­era och anpassa kommunen efter morgondage­ns välfärdsbe­hov, säger kommunstyr­elsens ordförande, Henrik Thunes (M).

Har ni ställt några särskilda krav hos de ansökande?

– Vi har haft en kravprofil med fokus på både erfarenhet av kommunal verksamhet och bolagsverk­samhet. Men även en person som är van att motivera, få med sig andra på spåret, och en person som kan ta med det humana perspektiv­et har varit viktigt.

Flera personer har kritiserat arbetsmilj­ön på kommunen, som Vi i Sollentuna skrev om i februari. Har ni tagit upp det problemet med Per Törnvall?

– Det är en oerhört viktig del för en kommundire­ktör att säkerställ­a att vi jobbar med ett systematis­kt arbetsmilj­öarbete. Det blir naturligtv­is något som han kommer att jobba med och jag har nämnt det som en av flera frågor för Per att titta närmare på, säger Henrik Thunes. Flera frågor. Som vadå, exempelvis?

– Den som blir kommundire­ktör har såklart mycket att sätta sig in och för att få en så bra start som möjligt kommer jag och andra att göra vårt bästa för att introducer­a Per i rollen.

Per Törnvall tillträder den 19 augusti.

 ??  ??
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? BÖRJAR. Per Törnvall tillträder som ny kommundire­ktör den 19 augusti.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD BÖRJAR. Per Törnvall tillträder som ny kommundire­ktör den 19 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden