Mitt i Sollentuna

Avslutade SVK-tiden med stabil fjärdeplat­s

Bästa placeringe­n sedan 2011 för SVK herr

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

NÖJD. SVK räckte inte riktigt till i sluttampen och fick nöja sig med en fjärdeplat­s 2018/19. Herrlagets bästa placering sedan 2011 blev även det sista som coachen Lauri Hakala gjorde i klubben.

Jag har bara varma tankar och känslor om SVK och glad att jag gick chansen.

Sollentuna har smugit lite under radarn denna säsong. Hösten var sådär, men efter jul har resultaten kommit och volleyherr­arna tog sig hela vägen till semi. Bara det var en stark prestation.

Men efter tre raka torsk mot Linköping i semi-serien blev det samma visa även mot Falkenberg i kampen om bronset (1–3, 1–3).

– Vi hade behövt vinna hemma för att ha en bättre chans borta. Men vi var inte riktigt närvarande på hemmaplan. Borta var vi bättre men räckte inte till riktigt, säger tränaren Lauri Hakala.

– Grabbarna jobbade hårt men vi räckte inte till, Falkenberg vann rättvist.

Fjärdeplat­sen var SVK:s bästa placering sedan 2011.

– Vi är besvikna men samtidigt var det ett bra sätt att avsluta säsongen. Trots att vi förlorade mycket första halvan tappade vi aldrig tilltron till det vi gör. Det var många som inte trodde på att vi skulle nå semin, men vi själva trodde på det hela vägen.

Redan åkt hem

Det var det sista Lauri Hakala gjorde i SVK. Redan efter bronsmatch­en gick flyttlasse­t tillbaka till Finland där ett jobb på finska olympiska kommittén väntar.

– Sport tar fram starka känslor så det var både leenden och tårar efter matchen. Det har varit två fina och lärorika år och vi har tagit stora framsteg. Jag är väldigt nöjd även om alla skador fortfarand­e grämer mig.

– Jag har bara varma tankar och känslor om SVK och glad att jag gick chansen. Samarbetet med människorn­a i klubben har varit riktigt bra och vi har alla dragit åt samma håll. Det är inte bara vinster som gäller i SVK vilket inte alltid är självklart i en klubb.

Vad är du med?

– Att pojkarna nu beter sig som män och att vi byggt en bra grund och kultur. Jag tycker att laget lärt sig hur man beter sig i tävling på ett ärligt och respektful­lt sätt. Och vår uthållighe­t och kampanda, vi gav aldrig upp.

– Det tar tid att bygga en kultur och resan har bara börjat. Jag hoppas och tror att många fortsätter. Jag tror SVK absolut kan ta medalj nästa säsong. mest nöjd

 ??  ?? Lauri Hakala är nöjd med sina två år i Sollentuna och tycker laget tagit stora kliv.
Lauri Hakala är nöjd med sina två år i Sollentuna och tycker laget tagit stora kliv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden