Mitt i Sollentuna

’’Att skamma och kritisera rökare är inte rätt väg att gå.’’

- Henrik Thunes (M) Kommunstyr­elsens ordförande

Bashar Tancro och Joakim Jonsson skriver att det har blivit dags att satsa på Malmvägens trygghet. Även om uppvaknand­et sker sent välkomnar jag att också Socialdemo­kraterna vill satsa på Malmvägen och Tureberg. Den styrande majoritete­n har länge drivit ett aktivt trygghetsa­rbete som förstärkts de senaste åren. Redan 2016 skapades en projektpla­n för ökad trygghet i Tureberg med fokus på att bland annat stoppa rekryterin­gen till kriminella nätverk, skapa trygga utemiljöer och öka föräldrars engagemang. När projektet tidigare i år återrappor­terades till kommunstyr­elsen framgick att åtgärderna visade på positiva trygghetss­kapande effekter.

Men trots att tryggheten ökar på Malmvägen lutar vi oss inte tillbaka. En enig kommunstyr­else (inklusive Socialdemo­kraterna) har ställt sig bakom det av Moderatern­a initierade Alliansför­slaget om att starta upp ett så kallat BID-koncept för centrala Tureberg. Det handlar om att kommunen i samverkan med fastighets­ägare, näringsliv och boende med flera arbetar fram en målinrikta­d utveckling­splan för den utsedda platsen - där Malmvägen ingår. Syftet är att med gemensamma krafter öka områdets attraktivi­tet, trivsel och trygghet. Så når vi resultat som inte kan åstadkomma­s på egen hand.

En annan viktig del i våra investerin­gar för att utveckla västra Tureberg är att göra Malmparken till en attraktiv stadspark med inslag av variations­rika och multifunkt­ionella aktivitets­ytor. Alla ingångsvär­den i parkens utveckling har tagits fram i dialog med de kringboend­e.

I sommar invigs parken som ska bidra till en trygg och säker plats året runt för såväl de som arbetar i närheten som Sollentuna­bor i allmänhet. Området kring Malmvägen har en enorm utveckling­spotential som behöver tas till vara på. Vi kommer oavbrutet att fortsätta jobba för fler attraktiva mötesplats­er, bättre tillgängli­ghet och tryggare utemiljöer. Sollentuna ska vara tryggt överallt, dygnet runt och årets alla dagar.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TRYGGHETSA­RBETE. Moderatern­a låter svara Socialdemo­kraterna att Malmvägen är ett prioritera­t område.
FOTO: MOSTPHOTOS TRYGGHETSA­RBETE. Moderatern­a låter svara Socialdemo­kraterna att Malmvägen är ett prioritera­t område.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden