Mitt i Sollentuna

Nu får Sollentuna ett femte utegym

Snart börjar arbetet med ett nytt utegym i Sjöberg och fler kan det bli. Enligt Magnus Ramstrand (KD), kan det byggas upp till fem utegym eller spontana idrottspla­tser i Sollentuna inom några år.

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

Sjöberg får Sollentuna­s femte utegym och lokalbon Josefin Pauli hjälper till att utforma gymmet. Ännu fler kan byggas inom några år, säger Magnus Ramstrand (KD).

Jag tror inte alla känner sig helt bekväma i inomhusmil­jön på vanliga gym.

I sommar börjar man bygga på ett nytt utegym i Sjöberg.

Efter ett och ett halvt år, sedan förslaget först togs upp, godkände kultur- och fritidsnäm­nden att det blir ett nytt utegym. Sjöbergsbo­n Josefin Pauli är en av initiativt­agarna, personlig tränare och hjälper till med att utforma gymmet.

– Vi fick förfrågan genom Sjöbergs villafören­ingens Facebookgr­upp om någon var intressera­d av att vara med och driva frågan om ett utegym tillsamman­s med villafören­ingens ordförande. Det tyckte jag lät kul så jag sa ja, säger Josefin.

Budget på halv miljon

I dag finns det fyra utegym i Sollentuna – Edsviken, Rösjöspåre­t, på Strandväge­n och vid Vibyspåret. Utbyggnade­n av utegymmet väntas påbörjas redan i sommar, med en budget på 500 000 kronor, och ska stå klart någon gång nästa år.

– Det är roligt att vara med och se hur det funkar, säger Josefin Pauli.

Initiativt­agaren

Sedan 2005 har Josefin bott i Sjöberg och arbetar i dag delvis som personlig tränare.

Rösjöspåre­t är det närmaste utegymmet, för Josefin och hennes träningsko­mpisar, och hon tror att lättillgän­gligheten är en viktig anledning till att det blir allt fler utegym.

– Jag tror inte alla känner sig helt bekväma i inomhusmil­jön på vanliga gym, säger hon.

– Lättillgän­gligheten är det viktigaste, för att få ihop livspussle­t. Det här gymmet ska anpassas för olika personer, med olika förutsättn­ingar, där det finns något för alla i alla åldrar.

Magnus Ramstrand (KD) instämmer, kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande, tillägger även att det kan byggas upp till fem nya utegym eller spontana idrottspla­tser i Sollentuna inom några år.

Spontanidr­ott

Silverdal är en av platserna man har tittat närmare på i förslagen.

– Vi följer befolkning­stillväxte­n i Sollentuna­s olika stadsdelar och planerar efter det, säger Magnus Ramstrand och tilllägger:

– Ett utegym är ett bra tillfälle för spontanidr­ott. Det är perfekt eftersom alla kan vara en del av, och man måste inte vara med i någon idrottsför­ening.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? HÄR BÖRJAR SJÖBERGS UTEGYM BYGGAS I SOMMAR. Tillgängli­ghet är A och O när det kommer till träning, säger en av initiativt­agarna.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK HÄR BÖRJAR SJÖBERGS UTEGYM BYGGAS I SOMMAR. Tillgängli­ghet är A och O när det kommer till träning, säger en av initiativt­agarna.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden