Mitt i Sollentuna

Rotebro IS innebandy blev årets bästa klubb

- Anders Ekström

Rotebro IS är utsedd till ”årets förening” i Stockholm. Innebandyk­lubben får priset för sitt långsiktig­a arbete med utbildning­ar och satsning på ungdomssek­tionen.

Det är Stockholms innebandyf­örbunds stipendies­tiftelse som valde Rotebro IBK som ”årets förening” 2018–19. I motivering­en lyfts klubbens arbete med att stärka individen utan att de sportliga framgångar­na försummas fram. Också att Rotan satsar på utbildning för spelare och ledare och är ett stort föredöme.

Klubbprofi­len Marie Lienzén, som varit med sedan sektionen bildades 1998, gläds över priset.

– Äntligen var min första reaktion, utan att vara självgod. Det har varit på tapeten tidigare att vi skulle få priset men det känns jättekul att vi nu får det denna säsong när vi gjort så många insatser på utbildning­sfronten, säger hon.

Lienzén utvecklar varför RIS fått priset.

– Vi har länge jobbat långsiktig­t på ett bra sätt, både gällande bredd och elit samt för båda könen. Alla behandlas lika. Vi har en juniorkomm­itté sedan två år tillbaka och jobbar även mycket med att öppna upp mellan åldrarna enligt SIUmodelle­n. Man spelar efter ens förmåga och kan både spela med äldre och yngre, säger Marie och fortsätter:

– Rotan har även mycket utbildning­ar internt där vi, bland annat, vill få en tryggare idrottsmil­jö och vara mer jämställda. Målet är att alla nystartade lag ska ha minst en kvinnlig tränare.

Stipendiet på 15 000 kommer användas under kommande säsong för vår barnoch ungdomsver­ksamhet.

Vad innebär priset mer för er?

– Ett kvitto på att vi gör rätt saker och ska fortsätta på det spåret. I höst ska vi bland annat starta upp en ny utbildning för ledare.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MARKUS STRÖMQVIST/ANDERS EKSTRÖM ?? VÄLFÖRTJÄN­T. Priset kommer framför allt för Rotans jobb med juniorerna och utbildning­ar. Marie Lienzén är stolt över utnämninge­n.
FOTO: MARKUS STRÖMQVIST/ANDERS EKSTRÖM VÄLFÖRTJÄN­T. Priset kommer framför allt för Rotans jobb med juniorerna och utbildning­ar. Marie Lienzén är stolt över utnämninge­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden