Mitt i Sollentuna

Förslagen till SL · Några av alla som har kommit in under senaste året

- HÄLSOKOST Istället för dagens VÄCK MIG NÄR JAG SKA GÅ AV SL-appen borde ha snooze-funktion CYKLAR VID TRAFIKSTRU­L Hyrcyklar borde ingå KONSTFAKTA I SL-appen skulle det STÅNG MED FJÄDRING När tunnelbane­vagnarna TIPS PÅ OMVÄGAR I reseplaner­aren bör BILLIGA

ACCESS TILL TOA

● Man borde kunna öppna toalettern­a på tunnelbane­stationern­a med sitt accesskort istället för att behöva betala med en femkrona.

● Selectavar­uautomater på tunnelbane­stationer borde det finnas mindre automater med mer hälsosamma produkter som smoothies, bars, rå-choklad och torkad frukt.

● som gör att telefonen vibrerar en eller flera stationer innan man kommer fram till sin valda slutdestin­ation.

● i SL:s utbud av färdmedel, samt täckas av SL:s biljetter. Vore ett bra alternativ att kunna hyra en cykel vid trafikstru­l samt att det vore en trevligt och miljövänli­gt alternativ när vädret är fint.

● finnas en flik om all konst som finns i tunnelbane­nätet. På varje station skulle man kunna läsa om konstverke­t och konstnären. I väntan på nästa tunnelbana kan man bli lite mer kulturellt mättad i brist för annat.

● blir proppfulla blir det svårt att hitta någonstans att hålla i sig. Därför borde man installera två stänger som monteras på var sida om mittstånge­n. Stängerna har en fjäder som gör att de kan böjas så att fler når dem. När de inte används så fjädrar de tillbaka. LÖVROBOT

● SL borde bygga en robot som åker på tunnelbane­spåren och mäter slitning, halka, sprickor och gör bromsteste­r. Roboten kan också bearbeta spåren och avlägsna löv för att minska halka.

● det finnas valet ”alternativ­t färdsätt” om trafiken inte fungerar på vissa sträckor. ●

att hitta det billigaste biljettalt­ernativet efter eget behov. Till exempel om en turist vill köpa en SL biljett ska det föreslås en biljett baserad på ålder, vistelseti­d och antal behövda resor.

● direktnumm­er till trafikledn­ingen vid störningar för att det ska bli en snabbare hantering. ● flexibla lösningar som till exempel linbanor. Och tänk vad trevligt det skulle vara om kollektivt­rafiken var fri. Då skulle vi slippa kostnader kring

förseninga­r.

● rödlysande stoppknapp­ar på SL:s hållplatse­r som visar föraren att en resenär vill gå på bussen.

● måste säga ”gå längre bak i bussen” borde det finnas ett förinspela­t meddelande.

● för de med cykel.

endast vara avsedd

● en livechatt med SL:s vd där resenärer kan få ställa frågor och få svar direkt.

 ??  ?? GRATIS REFLEXER
Bussförare ska ha med sig reflexer som delas ut till resenärer. Detta för att förmedla en säkrare miljö för resenärer och bussförare, samt att det gör det enklare för förare att se resenärer vid busshållpl­atsen.
Erbjud hyrcyklar.
GRATIS REFLEXER Bussförare ska ha med sig reflexer som delas ut till resenärer. Detta för att förmedla en säkrare miljö för resenärer och bussförare, samt att det gör det enklare för förare att se resenärer vid busshållpl­atsen. Erbjud hyrcyklar.
 ??  ?? Alternativ väg.
Alternativ väg.
 ??  ?? Linbana som London.
Linbana som London.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden