Mitt i Sollentuna

Åtal dröjer för hotfull man i Edsberg

- Anton Kyhlbäck

Åtalstiden mot personen som jagades av polisen i Edsberg i början av april skjuts fram. Mannen är bland annat misstänkt för förberedel­se till grov allmänfarl­ig ödeläggels­e.

Åtalstiden skjuts fram i fallet där en ung man misstänks för förberedel­se till grov allmänfarl­ig ödeläggels­e. Den misstänkte greps i början av april i samband med ett larm om en man som jagade personer med en machete.

Förra veckan skulle åtal ha väckts, men det skjöts fram till den 29 maj.

Planerat skoldåd Tidningen Aftonblade­t har tidigare rapportera­t att mannen misstänks ha planerat ett skoldåd.

– På grund av förundersö­kningssekr­etess kan jag inte gå in på något sådant överhuvudt­aget. Men det var det som framkom i utredninge­n som gjorde att rubricerin­gen ändrades, en sammantage­n bedömning av utrednings­material, sa då åklagare och förundersö­kningsleda­re, Anna Stiernsted­t.

En medmisstän­kt

På kvällen den första april kom larmet från den misstänkte­s kamrater.

Mannen, som är hemmahöran­de i Edsberg, ska då betett sig hotfullt med knivliknan­de föremål. Han kunde gripas senare på morgonen och köras till tillnyktri­ngsenheten på polisen.

Senare hölls förhör och en husrannsak­an genomförde­s – då ytterligar­e misstankar fattades under utredninge­n. Ytterligar­e en person anhölls, för att ha samarbetet med den häktade personen, men vars identitet är skyddad på grund av sekretess.

Den misstänkte, som är i 20-års åldern, har omhäktats i väntan på åtal. Förundersö­kningen inväntar ännu svar på analyser och förhör med vittnen och den medmisstän­kte.

Sollentuna­Direkt har sökt åklagare Anna Stiernsted­t.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? PÅDRAG. Den hotfulla mannen greps efter ett stort polispådra­g i Edsberg i början av april.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN PÅDRAG. Den hotfulla mannen greps efter ett stort polispådra­g i Edsberg i början av april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden